Hamidiye Mahallesi’nde ikamet eden Göksenin Mazlum, emeklilik günlerinde hayvancılık uğraşarak geçiriyor… Evinin bahçesinde baktığı hayvanlarından birinin hastalanması üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesinin yolunu tutan Mazlum, orada beklemediği bir tepki ile karşılaşınca haber merkezimize başvurdu.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yönetmeliğinde görevleri “Hayvan hastalık ve zararlılarına karşı koruyucu hizmetleri yürütmek, tedavilerini yapmak, kontrol etmek, denetlemek,” olarak tanımlaman şube yetkilerinden iddiaya göre; Göksenin Mazlum’a özel veteriner tavsiyesi geldi.


Müdürlükte en azından bir reçete yazılması ya da rapor tutulması gerektiğini belirten Göksenin Mazlum ise vatandaşlarla ilgilenilmediğinden yakındı.


Mazlum, “Hayvan hastalıkları bölümünde bana kimse yardımcı olmadı. Bana sen özel veterinere git dediler. Peki, orada onların görevi ne? Daha önce de başvurduğumda gelip ilgilenmişlerdi. Ben masrafımdan kaçmıyorum, hayvanımın sağlığını düşünüyorum. Bu kurumlar çiftlik yeri mi? Görevleri gelip gitme yerimi? Oralar, dinlenme yeri değil görev yeri… Gelen vatandaşla ilgileneceksin.” diye konuştu.

 

 

Haber;S.Kaşkır