Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun, yaptığı basın açıklaması şöyle;
"CHP Düzce İl Başkanı Sayın Zekeriya TOZAN’ın bazı basın kuruluşunda, 13 Ocak 2010 tarihindeki yanlış açıklamaları ile kamuoyu yanlış bilgilendirilmiş ve yönlendirilmiştir.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi kayıtlarına göre, şu zamana kadar Çocuk Servisinde, hiçbir çocuk kardiyolojisi uzmanı çalışmamıştır. Söz konusu programda adı geçen ve şu anda Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapan hekim, uzmanlık tezini tamamlayamamış ve yıllarca yan dal uzmanlık sınavına girmemiştir. Dolayısıyla adı geçen hekim, çocuk kardiyoloji uzmanı değildir. Ancak Sayın Zekeriya TOZAN, sanki Üniversite Hastanemizden bir çocuk kardiyoloji uzmanı ayrılmış ve ayrılan bu hekimin yeri doldurulamıyormuş gibi açıklamalarda bulunmuştur. Aslında adı geçen hekim, Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile uzmanlık sınavını tamamlaması ve çocuk kardiyoloğu olarak hizmet verebilmesi için karar alarak kendisini görevlendirmiş olmasına rağmen, Doç.Dr. Taner YAVUZ bu karara riayet etmemiş ve uzmanlığını almamıştır. Tababet Uzmanlık Tüzüğünün 4. Maddesi gereğince “uzmanlık belgesi almayanlar hiçbir yerde ve şekilde uzmanlık unvanı ve yetkisini kullanamazlar ve uzmanlıkla ilgili faaliyette bulunamazlar.”

Hastanemiz Kardiyoloji poliklinik ve servislerinde görev yapan uzman doktorlarımız aynı zamanda kalp hastası çocuklara da hizmet vermektedirler. Adı geçen hekim çocuk kardiyolojisi uzmanı olmadığından, bu hekimin Üniversitemiz Hastanesinden ayrılması sebebiyle Hastanemizde verilen sağlık hizmetinde herhangi bir aksama yaşanmamıştır.

Ayrıca Sayın Zekeriya TOZAN, doktorlar arasında cinsiyet ayrımı yaparak, tek kadın olan kadın doğum uzmanının Üniversitemiz hastanesinden ayrılmak zorunda kaldığını iddia etmiştir. Bilindiği gibi tıpta hekimlerin cinsiyetine özel bir hizmet alanı bulunmamaktadır. Üniversitemiz Hastanesinde, adı geçen kadın doğum uzmanı hekimin görevini eksiksiz yerine getirecek yeterli uzman hekimimiz bulunmaktadır. Ayrıca adı geçen kadın doğum uzmanı hekim, Üniversite Hastanesindeki görevinden tamamen kendi isteğiyle ayrılmıştır. Aksi yöndeki açıklamalar hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmadığı gibi, gerçeği de yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "