Düzce'de önemli bir rolü olan, Atatürk Devlet Hastanesi'nin acil servisinin yükünü paylaşan ve D 655 karayolu'nda meydana gelen trafik kazalarında yaralanlar için şifa dağıtan Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisi 14 temmuzda kapatılacak.

Araştırma Hastanesi'nin acil servisinin kapanması ile birlikte, Düzce'nin yükünün tamamı, zaten kapasite açısından zorlanan Atatürk Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'ne geçecek. Bu durumun Acil hizmetlerinin olumsuz etkilenmesine yol açması bekleniyor.

Acil Servisin kapanması ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doçent Doktor Bünyamin Dikici, hastane acil servislerinin sağlıklı verebilmesi için 150 hemşire gerektiğini, ancak sayının yaz aylarının da gelmesiyle birlikte, yoğun izin talepleri nedeniyle 78'e düştüğünü söyledi. Dikici, sağlık hizmetlerinin hata kabul etmez özelliği nedeniyle yetersiz personel ile hizmet vermenin sorumluluğunun ağırlığına dikkat çekerek, 14 Temmuz tarihinde Acil servisin kapanacağını da dile getirdi..

Başhekim Bünyamin Dikici, personel açığını kapatmak için başta Düzce Valiliği olmak üzere pek çok kuruma başvurduklarını, ancak herhangi bir çözüm bulamadıklarını ifade etti.

Acil Serviste sadece doğumlarda kullanılan altı adet küvöz kullanılmaya devam edecek.