Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Düzce Temsilciliği yaptığı bir basın açıklaması ile son dönemde sağlık alanında yaşanan olumsuzlukların sebebi nin hükümetin uygulamaya koyduğu Sağlıkta Dönüşüm Projesi olduğunu iddia etti.

Düzce Üniversitesi Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin kapatılan acil servisi önünde SES İşyeri Temsilcisi Dinçer Korkmaz'ın yaptığı açıklamada, 2002 yılından bu yana tek başına iktidar olan Ak Parti Hükümetinin her gün pembe tablolarla sunduğu sağlıkta dönüşüm politikasının ilimizde her gün yeni bir soruna neden olduğu iddia edildi.

Haziran ayında Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı elemanlarının ödenek yetersizliğinden dolayı maaşlarını gününde alamadığını söyleyen Korkmaz, Temmuz ayında ise, bakanlığa defalarca başvurulmasına rağmen aynı zamanda bir eğitim kurumu olan Araştırma Hastanesinin acil servisinin kapatıldığını ifade etti.

Kararın bütçeden üniversiteler için yeterli kaynak ayırmadığını savunan Dinçer, kadro vermeyi kadrolaşmak olarak algılanması nedeniyle bugün acil servisin, yarın ise hastanenin kapanma noktasına getirileceğini iddia ederek sorunların giderilmesi için ilgilileri göreve davet etti.