Düzce Sağlık İl Müdürlüğü sağlık çalışanlara “şiddete son” çağrısı yaptı. Yapılan açıklamada Eskişehir’de 112 çalışanlarına müdahale ederek, görevlilere saldırıda bulunan hasta yakınları, mahkeme tarafından 3 bin lira para cezasına çarptırıldığı hatırlatıldı. Kararda acil tıp teknisyenini kasten yaralama suçundan hasta yakınlarına verilen cezanın temyiz yolunun ise kapalı olduğu bildirildi.


Düzce’de 112 Acil sağlık hizmetini 4 hekim, 92 Acil Tıp Teknisyeni,20 Paramedik, 10 Ebe- Hemşire, 11 Toplum Sağlığı Teknisyeni ve 27 Şoför olmak üzere toplam 164 personel ile verildiği ve 2013 yılı içerisinde Düzce genelinde toplam 21 bin 404 vakaya müdahale edildiği kaydedildi.


Açıklamada 7/24 hizmet veren sağlık çalışanlarının Acil bir durum söz konusu olduğunda en kısa sürede olay yerine ulaşarak ilk müdahaleyi yaptığına dikkat çekilerek “Hastayı komuta kontrol merkezindeki çalışanlarımızın yönlendirmesiyle en uygun hastaneye ulaşımını sağlamaktadırlar. Zaman zaman ülke basınından sağlık çalışanlarının bu görevlerini yerine getirirken şiddete maruz kaldığını duymaktayız. İlimizde bu tür olayların olmadığını memnuniyetle müşahede etmekteyiz. Diğer illerdeki örneklerin ilimizde yaşanmıyor olması Acil Hasta nakli esnasında vatandaşlarımızın anlayışlarını ve duyarlılığını ortaya koymaktadır.” denildi.

 

 

Haber;S.Kaşkır