İl Sağlık Müdürü Dr. Bekir Necati Şimşek, yönetim kadrosu ile birlikte düzenlediği ilk basın toplantısında sağlık verileri ile ilgili bilgiler verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.


Basına her türlü bilgi akışının anında sağlanması için aracı kullanılmamasını isteyen il sağlık müdürü şimşek, bilgi akışında bundan böyle sıkıntı yaşanmayacağını dile getirdi.


Basınla sağlık çalışanlarının özellikle 112 acil servisinin barışık halde olmasının önemi ve gereği üzerinde duran il sağlık müdürü Şimşek, 112 Acil Servise yapılan ihbarlar konusunda halkın bilinçli davranması ve biraz daha duyarlı olmasını beklediklerini söyledi. Şimşek ayrıca 112’de başarı oranın yüzde 96,5 olduğunu ifade etti.


Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şimşek, yıllardır yapımı devam eden 300 yataklı devlet hastanesinin yapım aşamasında sürekli takip ettiklerini yani bir sorunla karşılaşmadıklarını ve belirlenen takvimde bitirileceğini söyledi. Şimşek, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde personel açığı olduğunu bunu da kısa sürede kapatılacağını sözlerine ekledi.


Sık sık şikâyet aldıkları yoğun bakım ünitesinin yetersizliği ve diyaliz bölümü de inceleyeceklerini bildiren Şimşek, üniversite ve özel hastanelerle ilgili şikâyetlerde kendilerine başvurmalarını vatandaşlardan istedi.


İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma Bilgi sistemlerini, sağlığın geliştirmesi ve halk sağlığı şube müdürü Hülya Arıkboğa da yönetim şeması ve planlama hakkında bilgiler verdi.

 

 

Haber;S.Kaşkır