İl Genel Meclisi Ocak ayı üçüncü birleşimine katılan Düzce İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek sağlık açısından 2008 yılını değerlendirdi. Şimşek, açıklamalarına başlamadan önce Gazze de yaşanan olaylara değinerek yaşanan savaşın biran bitmesi temennisin de bulundu.

Sağlık hizmetlerinin 2008 yılını değerlendiren Şimşek Düzce'de 1 Eğitim Araştırma Hastanesi, 2 Devlet Hastanesi, 1 Özel Hastane, 1 Ağız Diş Sağlığı Merkezi, 1 Özel Tıp Merkezi, 4 Özel Dal Merkezi, 3 Poliklinik, 8 112 Acil İstasyonu, 8 Toplum Sağlığı Merkezi, 31 Aile Hastalığı Merkezi, 98 Aile Hekimliği Birimi'nin olduğunu, kadrolu personeli bulunan 15 Sağlık Evi, 1 Verem Savaş Dispanseri ve 1 Halk Sağlığı laboratuvarı ile vatandaşlara sağlık hizmet verdiklerini söyledi. Şimşek açıklamasında ayrıca “İl genelindeki personel durumu Sağlık Bakanlığı verilerine göre sağlık bakanlığı kadrolarında 95 Uzman Hekim, Üniversite kadrosunda 88 Uzman Hekim, Özel Sağlık kurum ve kuruluşlarında 44 Uzman Hekim görev almakta. Pratisyen ve asistan hekim olarak sağlık bakanlığı kadrolarında 166, Üniversitede 173, Özel Kurumlarda 12, asistan ve pratisyen hekim bulunmakta. Yine Sağlık Bakanlığının 240, Üniversite'nin 117, Özel Kurumların 68 hemşire ve 166 ebe bulunmakta” dedi.

Düzce'de acil sağlık hizmetlerine ilişkin olarak ta bilgiler veren Şimşek, “Düzce'nin 43 Bin nüfusuna 8 112 Acil İstasyon düşüyor. Bunlardan 4 tanesi hekimlik tipi istasyon, 2009 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından 7 yeni ambulans ilimizin hizmetine girecek. Konuralp Akçakoca arasında 1, Kaynaşlı Bolu arasında 1 adet ve Gümüşova Hendekte arasında da 1 adet olmak üzere 112 Acil İstasyonu hizmete girecek” ifadelerini kullandı.

Düzce için 2008 yılının son haftasında hizmete giren hava ambulansı ile ilgili olarak bilgiler aktaran Şimşek “Erzurum ve Ankara'dan sonra hava ambulansı İstanbul'da da hizmete girdi. Düzce'de bu anlamda İstanbul'a bağlandı. Hava ambulansı Düzce içinde hizmete girdi. hava ambulansı kara yolu ile hastaların sevkinde hayatı tehdidin veya kalıcı sakatlık riskinin olması durumda tıbbi mani bir durum teşkil etmediğinde vatandaşların hava ambulansı ile tedavilerinin yerine getirilecek” şeklinde konuştu.