Düzce İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek 18-35 yaş arası bayanlara uygulanan kızamıkçık aşısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Düzce İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek yaptığı açıklamada genisletilmiş bağışıklama kapsamında 2006 Temmuz ayından itibaren Kızamık, Kızamıkçık ve Kabakulak hastalıklarının aşılarının yapılmaya başlandığını ifade etti.

Bu aşıların yeni doğan bebeklerle birlikte ilköğretim ve orta öğretimde öğrenim gören çocuklara da vurulduğunu belirten Şimşek, “Şu anki uygulamamız Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla 18- 35 yaş arası üreme çağındaki bayanlara yönelik aile hekimliğinin olduğu illerde yapılan bir uygulamadır.” dedi. Şimşek talimatın haziran ayı başında geldiğini ve bu uygulamanın 18-35 yaş grubundaki bayanlara kayıtlı olduğu aile hekimleri tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

Bazı bölgelerden gelen talepler doğrultusunda bölgedeki kadınlara toplu şekilde aşı yapılması yönünde olduğunu söyleyen Şimşek, camilerden konu hakkında anonslar yapıldığını ve uygulamanın 31 Ağustos tarinde son bulacağını ifade etti. Kızamıkçık aşısının 18-35 yaş grubundaki bayanlardaki önemine de değinen Şimşek, “Bu yaş grubundaki bayanlar aktif üreme çağındaki gruptur. Kızamıkçığa karşı bir önlem alınmadığında hamilelik durumlarında anne karnındaki bebek zarar görebilir. Bunun için gebe kalmadan önce bu aşının mutlaka yapılması gerekir” şeklinde konuştu. Kızamıkçık aşısı yapıldıktan sonra bayanların 4 hafta hamile kalmamak için korunmaları gerektiğini söyleyen Şimşek, ayrıca aşı yapılamdan önce gebelik testine gerek olmadığını da sözlerine ekledi.