Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla, bireysel sulama makine ve ekipman satın alımlarının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen Tebliğ 14 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Program kapsamında, tarla içi damla, yağmurlama ve mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Lineer, Center Pivot ve Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması ile Güneş Enerjili sulama sistemleri kurulması yatırımları desteklenecek.


Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı açıklamada, yüzde 50 hibe desteği ödemesinden çiftçilerin ve tüzel kişiliklerin yararlanabileceğine dikkat çekti. Kabaoğlu, hibe üst limiti olarak çiftçiler için 50 bin TL, tüzel kişiler için (şirketler, tarımsal amaçlı kooperatif ve sulama kooperatifleri) 100 bin TL olarak belirlendiğini ifade etti. önceki etaplarda hibe desteğinden yararlanan yatırımcıların aynı yatırım konusunda başvuru yapamayacaklarını fakat farklı parsel için farklı yatırım konusunda başvuru yapabileceklerini belirten Kabaoğlu, hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcıların başvuru belgeleri ile birlikte en geç 14 Temmuz 2014 tarihi mesai bitimine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 'ne kayıtlı oldukları İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuru da bulunmaları gerektiğini söyledi.


İl Müdürü Kabaoğlu, ''14 Temmuz 2014 tarihinde sona eren bireysel sulama makine ve ekipman desteği başvurusunu yapmak isteyenlerin başvuru için gerekli olan belgelerden biri olan güncel Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesini alabilmek ve fındık başta olmak üzere diğer tüm desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamaları için 30 Mayıs 2014 tarihine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını güncellemeleri gerekmektedir'' dedi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır