Kültür ve Turizm Müdürlüğü Akçakoca’da bulunan altı tarihi evin restorasyonu  için kolları sıvadı.  Müdürlüğün tespit ettiği 19 evi bakanlığa bildirmesinin ardından altısı için onay geldi.

 

Restore edilen evlerin proje protokolleri Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde düzenlenen bir tören ile imzalandı. Törene, Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Restoratör mimarlar ve  ev sahipleri katıldı.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, 2005 yılında çıkarılan Kültür varlıklarını koruma kanunu çerçevesinde çıkarılan yönetmelik ile bakanlığın 50 bin YTL proje hibesi, 200 Bin YTL da restorasyon desteği verdiğini söyledi. Konu ile ilgili çalışmalarının süreceğini belirten Budak, bölgede Konak turizmini geliştirmek istediklerini de ifade etti. 

 

Restorasyon projelerini hazırlayan mimarlardan Yetkin Karakaşoğlu ise Bakanlığa 19 binanın restorasyonu için teklif sunulduğunu,  bunlardan altısının onaylandığını belirterek, projenin eylül ayına kadar hazırlanacağını, bunların da bakanlıktan onaylanmasının ardından 1,5 sene gibi bir süre içinde restorasyon çalışmalarının tamamlanacağını söyledi.

 

Ev sahiplerinden Fikriye Çavaş’ın restorasyon protokolünü vekalet verdiği kızı Zehra Öner  ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan  Budak imzalarken, protokollerin yarın tamamlanacağı öğrenildi.