Tem Otoyolu'nda yolculuk ederken ailesi ile birlikte geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve yaklaşık 10 gündür komada olan 11 yaşındaki Eren Horoz'un organları altı kişiye umut olacak.

Eren Horoz, 21 Haziran tarihinde Beyköy Köprüsü civarında Babası Mehmet Horoz'un kullandığı otomobilin bariyerin üstünden geçerek takla atması sonucu ağır yaralanmıştı. Babası Mehmet ve Annesi Hatice'nin de yaralandığı kazanın ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 11 Yaşındaki Eren'in tedavisini yapan doktorlar, 10 gün süren yaşam mücadelesinin ardından 1 Temmuz tarihinde beyin ölümünün gerçekleştiğini bildirdi.

Ailesi, korkunç kaza nedeniyle hayatını yitiren evlatlarının organlarının bağışlanması kararını alınca, Küçük Eren'in kalbi, karaciğeri, gözleri ve böbreklerinin organ bağışı bekleyen hastalara ulaştırılması için hazırlıklar başladı. Dün gece saatlerinde Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne Ankara, İstanbul ve Bursa'da bulunan hastanelerden gelen ekipler, organ bağışı bekleyen hastalara umut olacak organları teslim almak için Düzce'ye geldiler

Küçük Eren'in kalbinin Ankara'da bir hastanede yatan 15 yaşındaki bir hastaya, karaciğerinin İstanbul'da bulunan 45 yaşındaki bir hastaya nakledileceği bildirildi. Eren'in Bursa'ya götürülen gözlerinin ve böbreklerinin ikişer hastaya nakledilmesinin söz konusu olduğu öğrenilirken, toplam altı hastanın yapılan bağış ile hayata tutunmasının mümkün olabileceği kaydedildi.

Küçük Eren'in ailesinin onayı ile yapılan bağışın, Düzce'de bir donörün yaptığı en kapsamlı bağış olduğu belirtilirken, hayata veda eden çocuğun cenazesinin , ailesi tarafından alınarak, toprağa verilmek üzere Devrek'e götürüldüğü öğrenildi.