Vali Ali İhsan Su'nun Turizm İl Müdürlüğü'nden istediği Düzce'nin 3 boyutlu tanıtım çekimi tamamlandı ve bugün Vali Ali İhsan Su'ya sunumu yapıldı. Düzce'nin doğasının, doğal güzelliklerinin ve yaylalarının 3 boyutlu gösterildiği sunum Vali Su'nun ilgisini çekti. 



Sunum ypılmadan önce Vali Su, sunumla ilgili bilgiler verdi ve üç boyutlu çekimin dışında Düzce'nin tanıtımı için yapılanları sıraladı.


Vali Su, " İlimi tanıtım yönünde önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Düzce'nin güzelliklerini göstermek için 3 boyutlu çekimlerinin yapılmasını planlamıştık. Birazdan arkadaşlarımızın yaptığı bu çalışmayı göreceğiz. Tabi ilimizi tanıtmak amaçlı yapılan 3 boyutlu tanıtımdan başka şeyler de var. İlimizin tanıtımı için 1-5 dakikalık bir film çekimi gerçekleştirilecek. Ilimizin tanıtımına yönelik broşürler bastırdık, yine ilimizi tanıtan Arapça da broşür bastırdı. Geçen ay tanıtımını yaptığımız Mobil Tur Rehberi de faaliyete geçti. Çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.



Vali Su'nun konuşmasının ardından sunuma geçildi. Düzcenin doğal güzelliklerini 3 boyutlu 1 dakikalık görüntüler halinde hazırlayan Turizm İl Müdürlüğü personeli kısa görüntülerle ilgili bilgiler verdi.



Vali Su, sunumun ardından Kardüz Yaylası'yla ilgili plan yapmak üzere istenilen yetkinin geldiğini ve çalışmalar için ihaleye çıkacaklarını, ihale için çalışmaların tamamlandığını söyledi.



Vali Su, " kültür Bakanlığı'ndan Kardüz Yaylası'yla ilgili planlar yapmak üzere yetki istemiştik, o yetki geldi. O yetkiye istinaden biz şuanda Kardüz Yaylası'yla ilgili bir bölü 25 binlik çevre düzeni planı, bir bölü 5 binlik nazım planı ve bir bölü binlik nazım uygulama planlarını yaptırmak üzere ihaleye çıkacağız. Arkadaşlarımız gerekenleri yaptı. Bu günlerde onun ihalesi yapılacak ve orada çalışmalar başlayacak."dedi.

 

Haber;E.Tınaz