Düzce’de doğanın korunması ile ilgili kaygılar kapsamında tartışmalar yapılırken, bir yandan da geliştirmeye yönelik olarak sivil toplum örgütlerinin gayretleri sürüyor.

 

Düzce Yardımseverler Derneği, insanların yaşadıkları sıkıntılar çözmeye yönelik çalışmalarının yanı sıra doğanın korunması ve geliştirilmesi etkinliklerine de imza atıyor. Çok sayıda dernek üyesi Yenikent’te eski vali konağının bulunduğu mevkideki boş bir alanı, bir hatıra ormanı çalışması ile ağaçlandırdılar.

 

Yardımseverler derneği üyelerinin etkinliğe katılımının yüksek olduğu ve yapılan çalışma nedeniyle oldukça neşeli oldukları dikkat çekerken, etkinlik kapsamında bir kısmı çam, bir kısmı da çınar fidanlarından oluşan 210 ağacın dikildiği öğrenildi.

 

Yardımseverler Derneği Düzce Şubesi Başkanı Necmel Bilir, 19 Mayıs’ın arifesinde böyle güzel bir amaç için toplanmış olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, hatıra ormanının oluşturulması için Milli Parklar, Orman İşletmesi ve Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün büyük desteğini gördüklerini, her zaman ağaç dikme çalışmalarına katılmak mümkün olmasa da varolanı koruyarak bile katkıda bulunulabileceğini dile getirdi. Bilir, Düzce’nin çok güzel bir yer olduğunu, bu gibi çalışmalarla daha güzel bir hale getirilebileceğini ifade etti.