Akçakoca ilçesinde yaşayan Fatma ve Barış Bekar'ın, tek çocukları olan 3 yaşındaki minik Fatih'in, yürüyebilmesi için ameliyat olması gerekiyor. Minik Fatih'in yürüyebilmesi, Fatih'in kaderi Türkiye'de sadece Acıbadem Hastanesi'nde, Pediatrik Nüroşirürji uzmanı Prof. Dr. M. Mehmet Özek, tarafından yapılabilen, 'Selektif Dorsal Rizotomi' ameliyatına bağlı. Ameliyat için gerekli para ise 17 bin TL.

"Ameliyat ile yüzde yüz ayağa kalkabilecek."

Asgari ücret ile çalışan ve akşamları da kahvelerde garsonluk yapan baba Barış Bekar, oğlunun yürüyebilmesi için ameliyatın şart olduğunu söyleyerek, ''Oğlumuzun yürüyebilmesi için ameliyat şart. Yüzde 72 ağır özürlü, ayak kaslarında sorun var. Ameliyat ile yüzde yüz ayağa kalkabilecek'' dedi.

"Ameliyat için 17 bin TL isteniyor."

Türkiye'de ameliyatı gerçekleştirebilecek tek doktor olduğunu belirten baba bekar, ''hastalığın teşhisi konduğunda oğlum 1,5 yaşındaydı. Kocaeli ve Ankara Üniversiteleri tıp fakültelerine başvurduk. Buralardan bize ameliyatı sadece, Acıbadem Hastanesi'nde görevli, Pediatrik Nüroşirürji uzmanı Prof. Dr. M. Mehmet Özek'in gerçekleticeği söylendi. Prof. Dr. Özek, yaptığı son (Spastisite Cerrahisi) muayenesinde, 'Selektif Dorsal Rizotomi' ameliyatı ile Fatih'in, 1 yıl içinde ayağa kalkabileciğini, hatta Fatih azimli olursa, 5 ay içinde bile yürüyebileceğini söyledi. Ameliyat içinse bizden 17 bin TL istendi. SSK, bunun 5 bin 500 TL'sını karşılıyor. Bizim Ödememiz gereken para 11 bin 500 TL'sı'' diye konuştu.

"Oğlumun yürüyebilmesi için 11 bin 500 TL bulmamız lazım."

Asgari ücretle çalıştığını kaydeden baba Bekar, ''Asgari ücret ile çalıştığım için SSK'lıyım. Akşamları da kahvelerde 10 TL karşılığı garsonluk yapıyorum. Oğlumun yürüyebilmesi için bu 11 bin 500 TL'sını bulmamız lazım. Kaymakamlık ve Belediye'ye yardım için başvurudum. Kaymakam Savaş Tuncer ve Başkan Nazmi Çiloğlu da, beni Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yönlendirdi. Ama oradaki müdür SSK'lı olduğum için yardım edemeyeceklerini söyledi. Şimdi başvurabileceğim her yere başvuruyorum'' dedi.

Fatih'in, ev hanımı annesi Fatma Bekar ise, fatih'in 7 aylık doğduğunu ve 18 gün küvezde kaldıktan sonra, ''alın bunu götürün, fazla yaşamaz'' denilerek kendilerine verildiğini söylüyor.

Minik Fatih'in, yürüyebilmesi için gereken ameliyat parası için Akçakoca'da duyarlı vatandaşlar tarafından para yardımı toplanıyor.