Sağlık-Sen Bolu ve Düzce Sendika temsilcilerine ait ilçe ve işyeri temsilcileri için eğitim toplantısı düzenlendi. Ticaret Sanayi odası konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Sağlık-Sen Genel Mevzuat Sekreteri Mustafa Kulluk, Genel Basın Yayın Sekreteri Semih Durmuş, Sendika Uzmanı Tarkan Zengin, Bolu Sağlık-Sen Şube Başkanı ve önetim kurulu üyeleri, Düzce Sağlık-Sen Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşma yapan Düzce Sağlık-Sen şube Başkanı Bülent Güleç "Sağlık çalışanları, sendikaları sadece 'yaşasın' ve 'kahrolsun' söylemlerine sıkıştıran, Türkiye'nin hassasiyetleri üzerinden 20 yıl önceki siyasi söylemlerle sendikacılık yapmaya çalışan yaklaşımları tasfiye ederek, 15 Mayıs 2009 tarihinde yerine insanı merkeze alan hizmet sendikacılığı yapan anlayışımız ile Sağlık-Sen'i yetkiye taşımıştır. Sağlık-Sen yetki farkını ve bu teveccühe layık olduğunu, Sağlık çalışanları adına ilk kez katılmış olduğu 2009 yılı toplu görüşme masasında, anlaşmaya varılmış olan 40 maddenin 17'sinde Sağlık çalışanları adına kazanımsağlayarak mutabakat metninde yer almasını sağlamış ve geçmiş yıllara dayalı birçok sorunun hizmet sendikacılığı ile çözülebileceğini tüm çevrelere göstermiştir." şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen Genel Mevzuat Sekreteri Mustafa Kulluk Sendikanın başarılarından söz ederek Tamgün yasasından bahsederek katılımcılara yasa hakkında bilgiler verdi.

Son olarak sendika uzmanı Tarkan Zengin konuşmasını bir sunum şeklinde yaparak Sendika Kadroları ve önemi, yeni dönem sendikacılığı, sendikacılığın durumu, bakış açısını geliştirmek ve sendikacılıkta beden dili konularınından bahsetti.