O annesının ilk göz ağrısı, evin tek kız çocuğu… 15 yaşında yakalandığı amansız hastalık onu hayallerinden kopardı, yatağa mahkûm etti. Başarılı bir lise talebesi olan Aylin Aydın, gelecekte öğretmen olmanın hayalini kurarken 1 yıl önce beyninde tümör tespit edildi. Hızla büyüyen tümör onun vücut fonksiyonlarını günden güne kaybetmesine neden oldu. Bir yıl önce yürüyen, konuşan genç kızın yakalandığı amansız hastalık onu her geçen gün hayattan kopardı.

 

 


PARAM OLSA HERŞEYİ YAPARIM


Ailesi götürmedik doktor, çalmadık kapı bırakmadı. Bir buçuk ay süren yoğun radyoterapi sonuç vermezken, elden ayaktan düşen genç kız için doktorlar “ eve götürün artık yapılacak bir şey yok” demesi ailenin de umutlarını tükendirdi. Şimdi 5 kişilik Aydın ailesi evde baktıkları kızlarının son dönemlerini rahat geçirebilmesini istiyor. Gözü yaşlı anne kızına daha rahat bakabilmesi için “Param olsa her şeyi yaparım” diyor…

 

 


“BANA DÜNYALARI VERSELER NEYE YARAR”

Bir ilköğretim okulunda sözleşmeli olarak çalışan Raif Aydın’ın kazandığı asgari ücret 5 kişilik ailenin geçimini karşılayamıyor. Asgari ücretle 2 çocuk okutmaya çalışan ailede masraflara bir de kızlarının bakımı eklenmesi onların belini iyice büktü. Hayvan bakarak aile bütçesine katkıda bulunan anne Ayşe Aydın, kızının hastalığını öğrendikten sonra her şeyi bir kenara bırakarak kızıyla ilgilenmeye başladı. Kızını öpe koklaya bakan Anne Aydın, “bana dünyaları verseler neye yarar” derken, kızının son dönemlerini daha rahat geçirmesi için yardım istedi.

Paşaormanı’nda ikamet eden 5 çocuklu Aydın ailesi, gözü gibi baktıkları kızları için uzanacak yardım elini bekliyor…

 

 

Haber; S.KAŞKIR