Bu zamana kadar turizm çalışmalarıyla bekleneni veremeyen Düzce'de yaz aylarının gelmesine kısa bir süre kala yaz turizm bir kez daha gündeme geldi. Turizmle ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, özellikle bu yaz mevsiminde turizmin her anlamda gelişeceğine değindi.

“Tanıtımlar beklenenin üzerinde.”

Son iki haftadır acentelerin ve Düzce'yi gezmek isteyen turizm şirketlerinin Düzce'yi tanımak amacıyla kendilerine başvurduğuna değinen Budak, “Düzce turizmini geliştirmek için atağa geçtik. Bu noktada turizmle ilgilenen acenteler olsun şirketler olsun Düzce'ye gelerek bizden bilgi alıyorlar. Düzce turizmini geliştirmek adına ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu yaz, Düzce turizmini her anlamda geliştirmeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlara da büyük görev düşüyor.”

Düzce'nin turizm çalışmalarının tanıtımı konusunda Düzceliler'e de büyük görev düştüğünü belirten Budak, “Özellikle yöresel ürünlerin tanıtımı ve çevrenin düzenli görünmesi için vatandaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Düzce'nin bu konuda biraz daha gelişmesi gerekiyor. Hem Düzce'nin tanıtımı hem de gelen turistlerin Düzce'den memnun ayrılması için işletmecilerden vatandaşlara kadar herkese büyük görevler düşmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Tanıtım için iki önemli atılım olacak.”

Düzce'nin yatırımı konusunda da önemli bilgiler veren Budak, “Buradan iki önemli gelişmeyi de paylaşmak istiyorum. Düzce'nin tanıtımı ve yatırımı konusunda iki önemli girişimimiz var. Birincisi inşaat ve turizm konusunda Türkiye'nin önemli şirketlerinden yatırım talebi alıyoruz. Bu talepler gerçekleşirse Düzce, büyük oranda gelişecek. İkinci önemli gelişme ise Avrupa Birliği ölçeğinde önemli projeler var. Bu projeler gerçekleştirilirse bu da Düzce'ye önemli gelişme sağlayacaktır.” dedi.

“Akçakoca turizmi de gelişecek.”

Akçakoca deniz turizminin gelişmesi için de Belediye Başkanlığı, siyasiler, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak., “Akçakoca'da sahilin temizlenmesiyle birlikte temizlik açısından çalışmalara başladık. Bu nokta da gerekli desteği alıyoruz. Akçakoca'da turizm açısından bu yıl, geçen yıllara nazaran daha fazla gelişme yaşanacağını söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.