Vatandaşların tarlalara attığı gübreler nedeniyle vatandaşlar zor günler yaşıyor. Yenikent, Nalbantoğlu, Sallar ve Yahyalar mevkisindeki vatandaşlar tarlalara atılan gübreler nedeniyle şikayetlerini dile getiriyor.

“Çözüm yok...”

Yukarıyahyalar mevkisinde işletmesi bulunan Avni Uzun Yenikent, Nalbantoğlu Köyü, Sallar Köyü ve Yahyalar mevkiinde çevre halkını oldukça rahatsız eden gübre kokusu ve karasinek istilasına yönelik şikayetini dile getirerek “ Burada ilk olarak karasinekler ve yoğun kokudan şikayetciyiz. Bu alanda tarlası olan vatandaşların hayvan atıklarını gübre olarak kullanması sonucunda bizler mağdur durumdayız. İlgililere pek çok müracaatımız oldu. Çözüm yok.” dedi.

Uzun “ Muhtar ve köylülerle birlikte ilgili birimlere gidildi. Bu yılda yine şikayetimizi yetkililere bildirdik. İlgililer ilk kez bu yıl larva döneminde ilaçlama yaptılar. Sonucun ne olacağını bilmiyoruz. Bu durum insan sağlığı açısından da zararlı. Çözüm bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Çözüm bulamadık.”

Aynı bölgede esnaflık yapan Nedim Yavuz ise “ Burada gübrelerle ilgili sorun yaşıyoruz. Köylü tarlalarına tavuk ve hayvan gübresi atıyor. Koku ve sinekten çevre halkı olarak rahatsızız. Şikayetlerimizi dile getirmemize rağmen önlem alınmıyor. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapılsın diyoruz” ifadelerini kullandı.

Yavuz, “ Felaket derecede sineklerle içiçeyiz, sıkıntımız fazla. Yetkililer bu duruma çare bulsun. Köylüler gece geç vakit gübreleri atıyor, gelen yetkililer görmüyor. Ne gerekiyorsa yaptık, çözüm bulamadık”dedi.