Yeşil kartlılara da özel hastane ve sevksiz üniversite hastanesi yolu açılıyor. Yetkililer, bu kapsamda yeşil kartlıların sevksiz özel hastane ve üniversite hastanesinden faydalanması yönünde çalışma yapıldığını belirtti.

 

Yetkililerin verdiği bilgiye göre genel sağlık sigortasında son dakika değişiklik olmaz veya sevk zincirine dönüş gibi radikal bir karar gündeme gelmezse, düzenleme sonbaharla birlikte yürürlüğe girecek. Yeşil kartlılara bakma konusunda sıkıntı yaratan özel hastanelerin ise sözleşmelerinin iptali söz konusu olabilecek.

 

 Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren sosyal güvenlik reformunun geçici 12. maddesine göre, yeşil kartlılara 2 yıllık geçiş süresi tanınıyor. Bu süre zarfında yeşil kart verilmiş veya verilecek olan kişiler, durumlarında herhangi bir değişiklik olmaması koşuluyla, başka bir işleme gerek kalmaksızın genel sağlık sigortalı kabul edilecek. Bu kapsamda reformun uygulama tarihi olan 10 Ekim 2008’den itibaren tüm yeşil kartlılar da genel sağlık sigortalı sayılanların haklarından yararlanacak.