Kapıcı sapağı yakınlarındaki Hasanağa ile Şaziye Köyleri arasında bulunan Ağmaçlar mevkiinde çevredeki 6 köyün bulunduğu alan, çöpüyle adından sözettiriyor. Çöplerin toplanmaması nedeniyle vatandaşlar buldukları alanlara çöpleri gelişigüzel atınca meydan adeta çöplük görünümü kazandı. Yolun hemen hemen her bölümü atılan çöplerle dolarken çöplerden hem çevre olumsuz etkileniyor, hem de atılan çöpler insan sağlığını da tehdit ediyor. Atılan çöplerin içinde hayvan leşleri ile her çeşit çöpte bulunuyor.

“Böyle rezillik olmaz.”

Yaşanan çöp sorununu anlatan vatandaşlar bu durumu yetkililere defalarca anlattıklarını ama girişimlerine hala bir cevap alamadıklarını söyledi. Vatandaşlar, “Böyle rezillik olmaz. Meydan resmen çöplük görümünü kazandı. Siyasiler ve yetkililer buraya gelip yaşanan sorunu görsünler. Yaz aylarının da yaklaştığı şu günlerde bu duruma bir çözüm bulunması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz?”

Bu durumun biran önce çözülmesini isteyen vatandaşlar, “Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz,? Bu sorunun çözülmesi için elimizden geleni yapacağız. Gerekirse Ankara'ya kadar giderek yaşadığımız durumu anlatacağız. Yol boyunca atılan çöpler nedeniyle yaşadığımız sorunlardan bıktık.” ifadelerini kullandı.