Düzcespor, Çarşamba günü konuk olduğu Adıyaman 1954 deplasmanında tel tel dökülürken oyuncu grubu ve teknik ekip bu şehrin hayalleriyle oynadı.

Düzcespor, Adıyamanspor maçına ligin lideri konumunda giderken aldığı bu mağlubiyet sonucunda ligde 3. sıraya kadar geriledi. Düzcespor, Adıyamanspor karşısına kalede Furkan, savunmada Semih, Oğulcan, Onur, Abdullah Karmil orta sahada Bilal, Yusuf, Barış sağ kanatta Metin, sol kanatta Nevzat, ileri uçta ise Ömer Faruk 11’i ile sahada yer aldı. Teknik adam Kemal Kılıç ilk yarım saat içinde 4-1-4-1 sistemiyle oynadı. Kalemizde golü gördükten sonra ise 4-2-3-1 sistemine döndü.

Kozan maçından daha değişik kadro ile çıkan teknik direktör Kemal Kılıç, Sıddık Çelik ve Osman Boz’u yedekler arasına oturttu. İlk yarım saat topa daha çok hakim olan taraf Düzcespor olurken yaptığımız hücumlarda tercih hataları ve son final paslarını iyi kullanamadık. Rakibimiz Adıymanspor ilk yarım saat için kaptırdığımız toplarda hücuma çıkarken ilk gol 29. dakikada yine kaptırdığımız topta sağ bek Semih’in arkasına atılan topta rakip oyuncu çaprazdan kalecimiz Furkan ile karşı karşıya kaldı.

Rakip oyuncunun vurduğu top direk dibinden ağlarla buluşurken golde sağ bek Semih ve kalecimiz Furkan’ın büyük hatası vardı. Furkan bu durumda kale direğini kapatarak rakip oyuncunun kaleye şut atmasını engelleyerek orta yapmasına mecbur bırakması gerekirdi. İlk golü kalemizde gördükten sonra sahada hiç varlık göstermeyip ilk yarıyı 1-0 geride kapattık.

İKİNCİ YARI

Teknik adam Kemal Kılıç ikinci yarıda sağ bek Semih’i oyundan alarak Sıddık Çelik’i oyuna dahil etti. Bir türlü organize olamayan Düzcespor net gol pozisyonu üretemedi. Oyuna daha sonra hamle yapan teknik direktör Kemal Kılıç 1-0 mağlup olmamıza rağmen santrafor Ömer Faruk’u oyundan alarak Malik’i oyuna dahil etmesi bana göre büyük yanlış. Malik oyuna girecekse oyun içinde çok kötü oynayan hiçbir varlık gösteremeyen Bilal ve Yusuf’u çıkararak çift santrafora dönebilirdi. Oyundan Ömer Faruk çıkınca rakip stoperler daha rahat oynamaya başladı. Maçın sonlarında kalemizde 2. golü görünce 2-0 mağlup duruma düştük ve maçın son düdüğü ile rakibimize hem mağlup olduk hem de ikili averajı kaybettik.

KEMAL KILIÇ VE EKİBİ SINIFTA KALDI

Tecrübeli teknik adam Kemal Kılıç bu liglerin deneyimli teknik adamlarından birisi ama bana göre Adıyaman maçında ekibi ile birlikte sınıfta kalmıştır. Sebebi ise sahaya sürdüğü yanlış kadro ve oynanan oyunda yaptığı yanlış hamlelerdir.

BU ŞEHİR VE YÖNETİM KURULU BUNU HAKETMİYOR

Düzcespor oyuncu grubu Kozanspor maçında oynadığı kötü oyun sebebiyle eleştiri yağmuruna tutulurken umutlar Adıyamanspor maçına bağlanmıştı. Ama Adıyaman maçında da kırmızı lacivertliler aynı oyunu sergileyince hayallerimiz yıkıldı. Oyuncu grubu bu şehrin ve bu yönetimin hayallerini tek tek yok ederken bizleri umutsuzluğa düşürdü. Bir takımın bu kadar kötü oynaması ve mücadele etmemesi hayal kırıklığı yaşatırken oyuncuların kendilerine gelmeleri gerekiyor. Çünkü siz bu değilsiniz. Sahada varlığı yokluğu olmayan birçok oyuncu bulunurken Onur Demir, Abdullah Karmil ve Barış Özdilki ayakta duran oyuncular arasında yer aldı. Diğer oyuncuların hiçbir varlık göstermemesi endişeye sebep oldu. Neyiniz eksik? 5 yıldızlı bir tesisiniz var, paralarınız zamanında veriliyor. Yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda, her deplasmana iki gün kala gidiyorsunuz, başka ne istiyorsunuz? İleride bu Düzcespor’u çok ararsınız. Türkiye’de bundan daha iyi bir kulüp bulamazsınız. Ya artık kendinize gelirsiniz ya da bu şehir sizi hiçbir zaman affetmez. Sizin yapabileceğinizi gören bu şehir sizlere çok güvendi. Bu güveni boşa çıkarmayın, çıkın aslanlar gibi mücadele edin!