Tüm Türkiye 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan erken seçime kilitlendi. Erken Seçim ile birlikte gözler partilerdeki adaylara çevrildi. AK Parti başta olmak üzere siyasi partilerde aday belirleme süreci hızla sürerken parti genel merkezlerinde görevlendirilen üst kurullar mevcut milletvekillerinin yanı sıra yeni adaylık başvurularını da değerlendiriyor. 7 Haziran seçimlerine oranla aday adayı başvuru sayısının yarıya düştüğü Ak Parti’de özellikle Genel Merkezi’nin izleyeceği yol merakla bekleniyor.

Düzce’den 20 Aday adayının başvurduğu Ak Parti’de genel merkezin mevcut milletvekilleri ile seçime girme ihtimali ise daha ağır basıyor. Düzce’de 7 Haziran seçimlerini fire vermeden tamamlayan Ak Parti, mevcut milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir isimleri ile 1 Kasım seçimlerine gireceği düşünülüyor.

Genel Merkezin liste değişikliğinin sadece seçim kaybettiği illerde yapacağı konuşuluyor. Bu nedenle Genel Merkezin aday değiştirmeyi düşündüğü iller arasında Düzce bulunmadığı, Düzce’ye komşu olan Bolu ve Sakarya’da ise değişikliğe gideceği düşünülüyor. AK Parti için 12 Eylül tarihinde yapılacak olağanüstü kongre sonrası durumun netleşmesi bekleniyor. Bilindiği gibi siyasi partiler aday listelerini 18 Eylül'de YSK'ya verecek, kesin aday listeleri 28 Eylül'de ilan edilecek.