Her fırsatta Düzce’nin ve Düzceliler’in sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden dile getiren MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, bu kez Yığılcalılar’ın yapımını beklemekten usandığı Düzce-Yığılca karayolunu gündeme taşıdı.

Geçtiğimiz günlerde 10 yılı aşkın bir süredir bir türlü tamamlanamayan yolda incelemelerde bulunan Vekil Yılmaz iğneleyici bir konuşmayla Düzce’de bir metrelik yol ihalesi açmamakla itham ettiği Karayolları Bölge Müdürlüğüne ve Genel Müdürlüğe yüklendi.

Vekil Yılmaz konuşmasında, “Düzce- Yığılca arasında arasında yapımı devam eden 25 kilometrelik yolun yaklaşık yüzde ellisi, on yıl gibi kısa bir zamanda tamamlanmıştır. Geçen gün yaptığımız incelemelerde herhangi bir faaliyet ve çalışma olmayan yolda çalışmamalar süratle devam etmektedir” sözleriyle kısa bir sürede tamamlanabilecek olan bu yatırımın aradan geçen yıllara rağmen bitirilememesini eleştirdi.

2020 yılı sonunda ilgili bakanlığa verdiği soru önergesine gelen yanıtta Yığılca yolu ile ilgili önümüzdeki yılların işaret edilmesine atıfta bulunan Yılmaz, “Yığılca yolunda bulunan ve üç yıldır söylememize rağmen 80 metrelik viyadüğü ve açık tünel ihalesini bu yılda yapmayarak Yığılca halkına müjdeli bir haber daha verilmiştir” dedi.

Karayolları’nın sel ve heyelan dışında Düzce’de bir metrelik dahi yol ihalesi açmadığını vurgulayan Yılmaz, “Yine üç yıldır söylemekten dilimizde tüy bitmesine rağmen Düzce’nin yollarının sadece sel alınca ve heyelan olunca hatırlayan göreve geldikleri süre içinde Düzce’ye bir metrelik yol ihalesi açmayan Karayolları Bölge Müdürlüğüne ve Genel Müdürlüğe Düzce’ye yapamadıkları yoğun hizmetlerden dolayı şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN