D-655 Batı Karadeniz Düzce-Zonguldak bağlantı yolu, geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen heyelannın ardından çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Bölge için önemli bir geçiş güzergâhı olan yolun son durumu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de gündemindeydi. Heyelan haberinin ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Meclis’te söz alan yolda meydana gelen felaket ve son çalışmalar hakkında milletvekillerini bilgilendirdi.

Vekil Yılmaz, “Cuma gecesi Akçakoca-Düzce karayolunun Çiçekpınar mevkiinde aşırı yağış nedeniyle heyelan meydana gelmiş ve yolun yüz metrelik kısmı göçmüştür. Karayolları 4. Bölge Müdürümüz ve karayolları ekibi Düzce Valimizle beraber yolu incelemişler derhal müdahale etmişlerdir” dedi.

Yolda yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren, “Valimizin ve Karayolları Bölge Müdürümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde yolun Düzce’den Akçakoca istikametinin doldurularak bir iki gün içinde hizmete açılacağını ifade ettiler. Ayrıca yolun kalıcı yapımına on gün içinde başlanacağı ve yüz gün içinde faaliyete geçeceği aldığımız bilgiler arkasındadır” diye konuştu.

Yolun bölge için ana arter bir güzergâh olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Heyelan meydana gelen yol sadece Akçakoca ve Düzce için değil Alaplı Ereğli ve Zonguldak içinde hayati öneme haiz bir yoldur. Biz yolun planlanandan daha kısa sürede tamamlanacağına inanıyor yol yapımında çalışacak tüm arkadaşlarımıza, yolla yakından ilgilenen Karayolları 4. Bölge Müdürümüze ve sayın valimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN