12 Kasım 1999'da saat 18.57'de yaşanan 7.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Düzce'de taş üstünde taş kalmadı. Büyük afetin üzerinde 22 yıl geçse de yaşanan acılar hala tazeliğini koruyor.

Depremin yıldönümünde İçisleri Bakanı Süleyman Soylu da Düzce'ye gelecek anma programlarına katılacak.

Bakan Soylu, saat 15.00'te Düzce'de olacak. Soylu'nun Düzce'deki ilk durağı Düzce Valiliği olacak. Bakan Soylu burada Düzce Valisi Cevdet Atay'ı ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirecek.

Bakan Soylu daha sonra valilik binası önünde bakanlığın trafik farkındalığını arttırmak üzere başlattığı 'Bi Hareketine Bakar Hayat' kampanyası hakkında basın açıklaması yaparak, 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan yol denetimlerini Düzce ayağına katılacak.

Ardından Düzce Kadın Emeği Merkezi'ni ziyaret edecek olan Bakan Soylu, emekçi kadınlarla bir araya gelerek ürünlerini inceleyecek.

Saat 17.00'de Düzce Belediyesi Prof. DR. Erol Güngör Kültür Merkezi'ne geçecek olan Bakan Soylu, ülke genelinde kullanıma sunulacak olan AFAD Mobil Uygulaması'nı ilk kez Düzce'de tanıtacak. Ardından Düzce Yerel Destek Ekibi'ni tanıtacak olan Bakan Soylu, AFAD gönüllülerine de kartlarını verip saha ziyareti yapacak.

Büyük felaketin meydana geldiği saat olan 18.57'de Anıt Park Meydanı'na geçecek olan Soylu buradaki anma programına katılacak. Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından afetzedeler o dakikalarda yaşadıklarını anlatacak. Bakan Soylu daha sonra sembolik enkaz alanına karanfil bırakarak anı defterini imzalayacak.

Buradaki programının ardından AK Parti Düzce İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek olan İçisleri Bakanı Süleyman Soylu daha sonra kentten ayrılacak.