MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz Düzce’de 2 gün boyunca incelemede bulunan MHP heyetinin ziyaretleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, MHP Genel Merkezi tarafından gönderilen heyetin Düzce halkı, sivil toplum kuruluşları ve kooperatiflerle bir araya gelerek Düzce’nin sorunlarını yakından takip ettiklerini dile getirdi. Tespit ettikleri sorunları meclise taşıyacaklarını ifade eden Danışmaz, “Düzce vekillerinin yapamadıklarını yapacağız”dedi.
Danışmaz, “20-21 ilimizi ziyaret etmiş olan TBMM Grup Başkan vekili aynı zamanda Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, eski Ankara Milletvekili Mehmet Aslan, MYK Üyemiz Sami Uzun ve Halil Öztürk, ilimizi ziyaret ederek seçim öncesi Düzce teşkilatları, halkla, TSO’yla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve Kooperatiflere bir araya geldi. Tüm konulara vakıf olarak gerçekleştirilen ziyaretlerde vatandaşlarla bir araya gelindi. Vatandaşın sorunları, dertleri, Türkiye’deki genel sorunlar birebir görüşüldü. Ortaya çıkan sorunlar meclise taşımak için not edilerek hem Düzcelilerin düşüncelerini hem de istek ve taleplerini hazırlanan önergelerle dile getirilecek. Düzce’de şu anda mevcut olan 3 milletvekilinin yapamadığını yapmak adına Düzce MHP teşkilatı olarak çalışmaları başlattık.” Dedi.

 

SORUNLARI MECLİSE TAŞIYACAĞIZ

 

Danışmaz, Düzce’den AK Parti’nin 3 milletvekillinin olmasına karşın mecliste Düzce’nin sorunları dile getirilmediğini ve bu eksikliği MHP adına İstanbul Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Celal Adam’ın üstlendiğini dile getirdi.
Danışmaz “Daha önce İstanbul Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Celal Adam ile meclise taşımış, direk Başbakandan cevap vermesini isteyerek soru önergelerini ve yapılması gerekenlerini istemiştik. Düzce’nin sorunlarıyla ilgili Düzce’yi çok yakından takip edeceğini bütün sorunların kendisine gönderilmesini istedi. Düzce’nin 3 milletvekili olmasına rağmen milletvekillerinin Düzce ile ilgili hiçbir çalışma yapmadıklarını, örneğin eğitim öğretime başladığımız şu günlerde hala prefabrik okullarda eğitim görmesinin düzce için sıkıntı olduğunu buna layık olmadığını TBMM gündeme taşıyacağını Düzce’nin sorunlarını, isteklerini, gereksinimlerini içeren bir çalışma yapmamızı ve kendisin sunmamızı istedi.” Dedi.
Yapılan ziyaretler esnasında Düzce halkından MHP’ye yönelme olduğunu dile getiren Danışmaz, mevcut iktidarın halka artık güven vermediğini dile getirerek yerel seçimlerden başarıyla çıkacaklarını söyledi. Mevcut Belediye başkanlarından Gümüşova Belediye başkanı ile devam kararı aldıklarını açıklayan Danışmaz, kesinleşen belediye başkanları 29 Eylül’de Ankara Arena Stadında açıklayacaklarını belirtti.

 

ADAYLAR 29 EYLÜL’DE AÇIKLANCAK

 

Danışmaz, “29 Eylül’de Ankara Arena Stadında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye genelindeki başkan adaylarını açıklayacak. Bu açıklanan isimler arasında Düzce’deki kesinleşmiş olan Belediye başkan adaylarımızda olacak. Gümüşova belediye başkanı Ahmet Bostancıoğlu’nu tekrar aday göstereceğiz, Gölyaka Belediye Başkan Adayımız ise Murat Altundal kesinleşmiş adaylarımızdır. Diğerleriyle hala görüşmeler halindeyiz. Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer özel işleri dolayısıyla devam edip etmeyeceği konusu kesinleşmiş değil. Ancak biz kendisini ikna etmeye çalışıyoruz. Kendisiyle devam etmek istiyoruz.” Dedi.

 

BEYKÖY’E HİÇBİR ŞEYE VERMEDİ

 

Beyköy Belediyesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Osman Kılıç’ın verilen oylara saygısızlık yaparak partisini değiştirdiğini dile getirdi. Danışmaz, “Geçen 4,5 yıl boyunca Beyköy’e hiçbir şeye vermedi. Beyköy halkı AK Partiye oy vermedi ve MHP’den gösterdikleri adayla şu an ki Belediye Başkanı Osman Kılıç’a gereken cevabı verecek. Beyköy’de iki adayımız var onlar üzerinde yoğunlaştık bugün yarın o da kesinleşir. “ dedi.

 

Haber: G. KARDUZ