Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, her ay muhtarlarla yaptığı değerlendirme toplantısını ikincisini gerçekleştirdi. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından başkanlık koltuğuna oturan Keleş,hem geçen iki ayda yaptıkları çalışmaları muhtarlara anlattı hem de mahallelerdeki sorunları dinledi ve muhtarların dosya halinde hazırladıkları raporları teslim aldı. İlgili müdürlerinde hazır bulunduğu toplantıya ilişkin Keleş, şu bilgileri verdi:

 

 


İHTİYAÇLAR DOSYAYA DÖKÜLDÜ


“Bundan sonra mahalle muhtarlarımızla her ay toplantılarımız olacak. Bu ikinci toplantımız. Geçen toplantıda mahallelerdeki bütün ihtiyaçlarının mahalle muhtarlarımız tarafından tespit edilmesine karar vermiştik. Bu gün bütün mahalle muhtarlarımız bütün ihtiyaçları bir dosyaya döktüler ve bize getirdiler. Bu akşam özellikle başkan yardımcılarımızı ve birim müdürlerimizi de getirdik ki muhtarlarımız bire bir konuşulsun istiyoruz. Seçim süresinde bizim ve muhtarların arazide yapmış olduğu çalışmalar, tespitler vardı. Bunları seçim vaatlerinde de söylemiştik. Şimdi seçimi kazananlar olarak bu konuyu iş safhasına dökmemiz lazım. Bundan sonra ilerleyiş noktamız belli olarak, yani hangi mahallede hangi hizmetlerin yapılacağı birinci öncelik sırasından başlamak üzere listelere dökülmüş oldu. Bugüne kadar yaptıklarımızı yani iki aylık çalışmalarımızı burada bir kez daha muhtarlarımıza anlatacağız. Sonrasında ise onların bizden isteklerini bir kez daha gözden geçireceğiz, önümüzdeki toplantıya kadar neler yapacağımıza karar vermiş olacağız. “


EN ÇOK HANGİ EKSİKLİK VAR?


Mahalleler de En çok hangi konuda eksiklikler ve talep var? Sorusunu yönelttiğimiz Keleş, önceliğin altyapı, kanalizasyon ve sosyal tesis olduğuna dikkat çekti. Bu eksikliklerin sırasıyla yerine getireceklerini belirten Keleş, seçimde söz verdiği projeler içinde çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi.


Keleş, “Mahallelerimizde alt yapı eksiklikleri var. Kanalizasyon eksikliği var, kaldırım eksikliği var, su kanalı konusunda eksiklikler var, park bahçe konusunda eksiklikler var, çocuklar için oyun alanlarında, sosyal tesisler noktasında eksiklikler olduğunu biliyoruz. Bizim de tespitlerimiz var. Genel anlamda yaptığımız çalışmalarla mahalleler için yapacağımız çalışmalar birbirine çok fazla karışmayacak. Ayrıca kentsel dönüşüm gibi, yeni konut alanları üretimi gibi, vaat ettiğimiz büyük kongre ve fuar merkezleri gibi, medya center gibi, bilim merkezi gibi ve Teknopark'la alakalı, organize sanayiyle alakalı, tarım ve turizmle alakalı yaptığımız birçok çalışma var. Aynı şekilde de şehrin içerisinde de içerisinden dışarısına doğru, dışarısından içerisine doğru yaptığımız bazı çalışmalar olacak.” dedi.


Konuralp’i cazibe merkezi haline dönüştürmek adına çalışmaları hızlandırdıklarını ifade eden Keleş, diğer icraatları ilgili şu bilgileri verdi:


“ Mesela 5 yıl içerisinde en çok kaldırımların tamiratları yapılamıyor diye duyardım, şimdi tamiratları bitiriyoruz. Konuralp'te bugün başlattığımız bir oldu. Konuralp merkezindeki kanalizasyon ve temiz su hatlarını yeniliyoruz. Hemen ana cadde üzerine İstanbul Caddesi gibi granit taşlarıyla, kaldırımlarıyla, ağaçlandırma ve ışıklandırmasıyla cazibe merkezine dönüştürüyoruz orayı. Yaklaşık 2 milyon lira gibi bir kaynak bulduk. Antik tiyatronun yenilenmesiyle alakalı 15 Haziranda kazı çalışmalarına başlıyoruz, üniversite yoluyla alakalı, Konuralp yoluyla alakalı, kalıcı konutlar yoluyla alakalı projelerimizi bitirdik. Yan yollarda bisiklet yolları, kaldırımlarda yürüme yolları, yeşil banklar gibi bir takım çalışmalar proje çalışması olarak bitti. Bakanlıklardan bunlar için kredi taleplerimizi gerçekleştirdik.”


Uğur Suyu’na 7 adet gölet yapmayı planladıklarını ifade eden Keleş, büyük bir kaplıca tesisi yapmayı planladıklarını dile getirdi. Kentsel dönüşüm alanı ve kültür merkezinde de çalışmaların başladığını belirtti.


ÇALIŞMALAR YAKIN ZAMANDA DAHA İYİ GÖRÜLECEK


Keleş, “ Devlet su işleriyle Asar Deresi etrafından başladık. Köprüler yenileniyor, köprü giydirmeleri yapılıyor, daha da önemlisi Uğur Suyu üzerine 7 tane gölet yapıyoruz, böyle bir karar aldık. Arka tarafından Derdin kaplıcalarına, öbür taraftan Samandere Şelalesine, öbür taraftan da Abant'a bağlıyoruz ve yolları yeniliyoruz. Çok büyük bir kaplıca tesisi yapmayı düşünüyoruz. Turizm alanı ilan edilen yaylayla alakalı çok ciddi bir çalışma yürütülüyor bir taraftan, milletvekilimizin ve valimizin de katkı sağladığı bir çalışma. Kentsel dönüşüm ile ilgili bir proje çalışması yürüyor. Birinci kentsel dönüşüm alanının ihalesi gerçekleştirildi kazı çalışmaları başlıyor. TOKİ’ye devrettiğimiz bir alanı geri almak suretiyle bir konut çalışması da biz başlatıyoruz. Yine bir Büyük Camii inşaatı yapmayı düşünüyoruz. Onun için 25 dönümlük bir araziyi Orman Bakanlığı'ndan istedik, olumlu sonuç geldi. Kültür Merkezi'nin 30 kişiyle inşaatı devam ediyor, yakında 100 kişiye çıkıyorlar. 4 milyon lira hibesini bulduk. Yani 2 aylık bir süreç içerisinde iyi bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Çok yakın bir zamanda Düzce'deki çalışmalar görülmeye başlayacak.” dedi.