AK Parti’den ayrıldıktan sonra Yeni Oluşum Hareketi adı altında siyasi çalışmalarını sürdüren Devlet eski Bakanı ve Başbakan eski Yardımcısı Abdüllatif Şener, 29 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından, uzun süredir beklenen yeni partiyi kuruyor.

Şener’in, 26 Nisan Pazar Günü aralarında eski milletvekili ve bakanların da olduğu 40’a yakın kurucu isimle birlikte partisinin kuruluşunu açıklaması bekleniyor. Şener’in, 27 Nisan’da da İçişleri Bakanlığı’na partinin kuruluş dilekçesini sunacağı kaydediliyor.

Uzun bir süredir Yeni Oluşum Hareketi adı altında siyasi çalışmalarını sürdüren Devlet eski Bakanı ve Başbakan eski Yardımcısı Abdüllatif Şener yeni parti için düğmeye basıyor. Daha önce yaptığı açıklamada, 29 Mart seçim sonuçlarını “Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcıö olarak değerlendiren Şener, beklenen partiyi 20 Nisan’dan sonra kuracaklarını bildirmişti. Şener’in 26 Nisan’da partinin kuruluşunu açıklaması beklenirken, partide, 40’a yakın aralarında eski milletvekili ve bakanların da bulunduğu kurucu ismin bulunacağı kaydediliyor. Şener ve ekibinin 27 Nisan’da da İçişleri Bakanlığı’na partinin kuruluş dilekçesini verecekleri belirtiliyor.