Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 24 Haziran’a alınmasının ardından partilerde milletvekili aday adaylarının aday olmak için çalışmaları devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nde de 21 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak milletvekili aday listesinde FETÖ üyeleri, yasa dışı eylemlerde bulunanlar, yüz kızartıcı bir suçu veya sabıkası olanların yer almaması için aday adayları inceleme altına alınmıştı.

Çalışmalarını tamamlayan komisyon tarafından bin 815 adaydan 89'unun, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı, kadına şiddet, dolandırıcılık gibi nedenlerden listeye alınmadığı öğrenildi. Komisyon tarafından özellikle aday adaylarının referansları üzerine yoğunlaşıldı. Referanslar tek tek aranarak bilgi alındı ve teşkilatlardan da aday adaylarıyla ilgili ayrıntılı bilgi istendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, hukukçulardan oluşan güvenlik soruşturması grubu ile Milletvekili Aday Belirleme Komisyonu'nun çalışmalarının yanı sıra bazı aday adaylarıyla ilgili bizzat tahkikat yaptırdığı da parti yetkililerinden alınan bilgiler arasında yer alıyor.


Haber: M.AYDIN