“CHP DARBELERE KARŞIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 90. yıl kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtpark'ta tören düzenlendi. Tören CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı ve ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sırasında bir vatandaşın tören alanına gelip, İstiklal Marşı okunduğu sıradaki rahat tavırları gözlerden kaçmadı.

Törende günün anlamına ilişkin konuşmayı CHP Merkez İlçe Başkanı Semih Cemşit yaptı. Cemşit, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurulduğu günden itibaren halk ile birlikte, halk için hareket ettiğini söyledi.

Cemşit, “Çağdaş Türkiye’nin temellerini atan partimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasisini inşa etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için mücadele etmiştir ve bundan sonra da mücadele etmeye de devam edecektir. Ülkemizin boğulduğu bu karanlığı aydınlatmak için sosyal demokrat anlayışı paylaşan, Atatürk devrimlerine gönülden bağlı herkese, örgütlerimize ve bizlere büyük görev düşmektedir. Herkes şunu iyi bilmelidir ki, Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığımız, haksızlıklara karşı kararlılığımız devam edecektir. Türkiye’yi bugünlere taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi’ne, partimize emek veren tüm partililerimize şükranlarımı sunuyor, partimizin kuruluşunun 90. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Merkez ilçe başkanında sonra söz alan Basri Karslıoğlu, Türkiye'ye demokrasiyi Cumhuriyet Halk Partisi'nin getirdiğini ifade ederek, CHP'nin bütün darbelerin karşısında durduğunu söyledi.

Karslıoğlu, “Bugün burada 90 yıl önce ülkeyi önce düşmandan kurtaran, devrimleri yapan, bağımsızlığını ilan eden, cumhuriyeti ilan eden Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyoruz. Ülkeyi demokrasiye geçirmiştir. Adında bir çok cumhuriyet olan devlet var ama hiçbirinde demokrasi yoktur. Ülkemizde de başbakanlık ve bakanlar seviyesinde bilerek ya da bilmeyerek Cumhuriyet Halk Partisi kurucuları hakkında olumsuz bir şekilde konuşulmaktadır. Eğer bugün parlamenter sistem varsa bu CHP sayesinde olmuştur. Yoksa onlarda padişah benim deseydi bizimde bugün Suriye'den, İran'dan, Irak'tan bir farkımız olmayacaktı. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede varsa demokrasi var demektir. Bütün darbelere karşı koyan Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Hapiste yatan CHP'nin il başkanıdır. 28 Şubat'ta Abdullah Gül'ün, Erbakan'ın imzası vardır ama onun faturasını da bize çıkartmaktadırlar. Bizim bunları çok iyi anlatmamız lazım. 27 Nisan'da Genelkurmay Başkanı ile anlaşıp muhtıra verdirip arkadan da biz buna kafa tutuk diyen de AK Parti iktidardır. Ülkede demokrasiye giden bir yol varsa bu CHP sayesindedir.” şeklinde konuştu.

Haber: M. YILMAZ