AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, Öncü TV’de cuma akşamları izleyicisiyle buluşan Kitabın Ortasından programının son bölümünde Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorduğu isimleri şu şekilde değerlendirdi:

EROL SOLAK

Duayen siyasetçi. Beraber siyaset yaptık, çok sevdiğim değer verdiğim bir abim.

KADEM DİREK

Sevdiğimiz bir kardeşimiz, Çuhallı Çarşısı’nın sevilen bir yüzüdür. Dosdoğru, işini bilen düzgün bir kardeşimizdir.

AYHAN AKIN

Ona da meclis üyeliği teklif edeceğiz. Niyetimiz o, Ayhan abi sohbeti güzel bir abimiz.

AYDIN ESER

Çok severiz, ailecek severiz kendilerini. Saygı duyduğumuz, sevdiğimiz büyüklerimiz bunlar.

GÜNEY ALTAY

Çok değerli bir kardeşim, o derece. Yanımdan ayrılmayan, aradığımda her zaman koşup gelecek bir can kardeşim.

CÜNEYT YEMENİCİ

Eski belediye başkanımız. Çok sevdiğim, Akçakoca’da abi deyip değer verebileceğim Mehmet Koyuncu var, onun damadı ondan dolayı çok tutarım, severim. İyi bir Ak Partilidir, Akçakoca’ya çok güzel yatırımlar getirmiştir. Kendini halka izah edememiştir, bu da onun için bir talihsizlik.

ZİYA DENİZGEZ

Benim başkan yardımcım ve halamın oğludur. Gazetecidir, her yerde görev alan, yorulmayan Akçakoca’ya hizmet etmekten onur duyan bir arkadaşımız.

ORHAN BÜYÜK

Orhan abi, benim hemşerim. Ak Partilidir, sevimli bir simadır. Reisçidir, görev adamıdır.

TUĞRUL ABANOZ

O benimle ilgili iyi şeyler söylemiyor ama onunla ilgili ben kötü şeyler söylemem. Siyaseti bir kenara bırakalım, gerçekten sevdiğim bir kardeşimdir. Bende her zaman sözü geçerlidir. Siyasete hızlı girmesinin nedeni, bize vurarak bir yerlere gelmek istemesi olabilir.

MUHAMMET TEKEOĞLU

Reis derim ben ona. Sevdiğim bir abim, bir çay ocağı yapmayı düşünüyor. İnşallah başarır. Talihsiz bir durumu var, evladını kaybetti. Buradan tekrar başı sağ olsun diyorum.

FATİH TOPAL

Yerinde duramayan, ne zaman ne yapacağı belli olmayan ama Akçakoca’yı seven bir çocuk, ne yazdığına bakmadan konuşalım. Akçakoca’yı seven biri, zapt etmesi zor; ‘dur’dan anlamaz, dinlensin biraz.

BEHÇET ALKAN LOKUM

Avukat kardeşimiz, İYİ PARTİ İlçe Başkanı o da siyaseten belli hedeflere yürüyor. Allah onun da yolunu açık etsin.

FATİH BALCI

Yıllarca komşuluk yaptığım, sevdiğim, başarılı bir iş adamıdır. Bazı konularla ilgi bana kırgın olabilir ama ben kendisini severim. Bize ihtiyaç duyarsa her zaman yanında olacağımız bir kardeşimiz.

BERKANT HOŞÇA

Ak Parti sevdalısı. Gerçekten çok sıkı bir Ak Partili, reis sevdalısıdır.

MEHMET TOPUZ

Eniştemiz ve komşumuzun kızı ile evli. Başına talihsizlikler geldi. Değerli bir kardeşimizdir. Sevilen bir delikanlıdır, babası çok değerlidir.

GÖKHAN YANMAZ

Sürekli hareketli, yerinde duramayan, enerjik bir kardeşimiz. Bizden küçükler ama yanlış bir şeyini bilmeyiz.

MUSTAFA ÖZENSEL

İktidar partisi olarak bizim ittifak ortağı ilçe başkanımız. Beraber siyaset yapıyoruz. Sürekli istişare ederiz. Beyefendi bir kişilik, düzgün bir siyasetçi.

YÜKSEL YILMAZ

Eski mesai arkadaşımdır. Değerli bir abimizdir. Akçakocalı olmamasına rağmen sevilen bir simadır. Zaten Akçakoca’da sevilmese bu makamlara gelemezdi.

KADEM HAKAN

Değerli bir kardeşimiz. Siyaset hırsını beğeniyorum. Güzel projeler yapıyor güzel işler peşinde, böyle insanların değerlendirilmesini isterim.

SADULLAH ÜNSAL

Ara sıra kavga etsekte  Sadullah bizi sever biz Sadullah’ı severiz. Bizim için değerli. Gazetecilerle siyasetçilerin arasında hır gür de olsa kenara atılmayacak, cenazemizde düğünümüzde koşa koşa gelecek bir abimiz bir kardeşimizdir.

ESVET SARIOĞLU

Akçakoca’yı seven halkına değer veren sevdiği için görevi kabul eden bir kardeşiniz. Eğer öyle olmasaydı bu saatte buralarda değil başka işlerle uğraşırdı keyfine bakardı. Ama öyle bir insan değil bu memlekete hizmet etmeye çalışan iline ilçesine faydalı olmaya çalışan bir iş adamı. Bu sadece siyasetle olacak değil biz gün içinde bir kişiyi dahi faydalı olsak mutlu olan bir yapıya sahibiz. Memleketimizi sevdiğimiz içinde korumaya çalışıyoruz. Kimseye kasti şahsi bir şeyimiz yok, yanlış yapana söylediğimiz zaman lütfen bize kırılmasınlar, doğru işler yapsınlar. Akçakoca’yı Akçakocalıyı seven biriyim. Bana sorduğunuz isimlerden bana inceden kırgın serzenişte bulunacak olanlar vardır ama ben hepsini seviyorum. Ben pozitif bir insanım kavgacı değilim Akçakoca çok kötü bir halde olsa yine kaldıracak olan bizleriz.