Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz döneminde yaşanan mali kriz nedeniyle, belediye personeline kısıtlı maaş ödeniyor. Belediyede yaşanan maali kriz ile ilgili Ankara’ya giden CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz CHP Grup Toplantısı sonrasında, durumu Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’na iletti.

Akçakoca’nın diğer sorunlarının da masaya yatırıldığı görüşmede, CHP Genel Başkanı Kılıçtaroğlu, maaş krizi ile ilgili değerlendirmelerde bulunacağı sözünü verdi.

İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’un ayrıca, ilçe teşkilatının yeni bir binaya taşınması ile ilgili talebini olumlu karşılayan Kılıçtaroğlu, Genel Başkan Yardımcılarına bu yönde talimat verdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Abanoz, “CHP Akçakoca İlçe Başkanlığı ve Kadın Kolu olarak Gazi Mecliste gurup toplantısına katıldık. Toplantı sonrası Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na çalışmalarımızdan ve projelerimizden bahsettik. Görüşmede ayrıca, Akçakoca ilçesinde belediye çalışanlarına maaş ödenmediği, kısmi ödeme yapıldığı, Cumhur İttifakı Ortağı AK Parti’nin ise bu duruma ses çıkartmadığı konusunda Genel Başkanımızı bilgilendirdik. Genel Başkanımız, bu konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunacağını bize söyledi.  Görüşmede ayrıca Genel Başkanımıza sunduğumuz projelerin takibini yapacaklarını dile getirdiler. Kısa zamanda umuyoruz ki Akçakoca’da Cumhuriyet Halk Partisi her zaman olduğu gibi yine farklılığını gösterecek” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI