CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda belediye çalışanlarını tükenme noktasına getiren maaş krizi ve Düzce Valiliği’nin de soruşturma başlattığı zengini kayıran usulsüz imar uygulamaları iddialarının odağındaki MHP’li Okan Yanmaz’ın başkanlığındaki Akçakoca Belediyesi’ni eleştirdi.

“MAAŞ KRİZİ ÇÖZÜLDÜ İDDİALARI SADECE ALGI”

Son dönemde bazı basın yayın organlarında çıkan Akçakoca Belediyesi’nde maaş krizi çözüldüğüne dair haberlerin aksine maaş krizinin hala çözülmediğinin altını çizen Abanoz, “Maaş krizi hala çözülmüş değil. Yapılan algı, maaşların %70’i yattı şeklindeydi. Fakat işin aslı, 1 maaşın %70’i geriye kaldı, 3 ay maaş 2 ikramiye” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Salı günü belediye meclisinde maaş ödemeleri için yapılacak olan olağanüstü toplantıya değinen Abanoz, “Salı günü meclis maaş ödemeleri için olağanüstü toplanıyor, Belediye yönetimi yine bir borçlanma talebinde bulunacak. Bu miktar 6 milyon TL. İşçi kardeşlerimizin yanındayız, öyle de olmaya devam edeceğiz” diyerek bu konudaki partisinin tavrını açıkladı.

“AK PARTİ BİR KELAM DAHİ ETMİYOR”

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanını Esvet Sarıoğlu’nun Akçakoca’yı ilgilendiren konularda sessiz kalmakla suçlayan Abanoz, “Üstüne basa basa diyoruz. Bu konu ile ilgili ya da Akçakoca'yı ilgilendiren konularla ilgili AKP ilçe başkanı ve teşkilatı sadece susuyor ve seyrediyor” ifadelerini kullandı.

“TEK BİR KALEM ETMEMELERİNİ ANLAYAMIYORUZ”

Akçakoca’da peş peşe gündeme gelen usulsüz imar uygulamalarına da değinen Abanoz, “Kanuna aykırı olmasına rağmen, ruhsatsız, yeşil alana yapımı devam eden inşaattan tutun, Sayın Vali’nin özel olarak gönderdiği inceleme komisyonunun takip ettiği beton duvara kadar, satılan satılmaya devam eden taşınmazların hakkında en ufak bir kelam etmemelerini de anlamış değiliz” sözleriyle Sarıoğlu’na yüklendi.

“SARIOĞLU SİZİ SAHNEYE ALALIM”

Abanoz, “Bu konular Düzce ilinde faaliyet gösteren bir basın kuruluşu tarafından dile getirilirken, Esvet Sarıoğlu tüm bu olumsuzluklara susmaya devam etsin. ‘Ben konuşursam hükümet yıkılır, bir konuşur pir konuşurum’ diyen Sayın Sarıoğlu haydi bir zahmet sizi sahneye alalım” sözleriyle Esvet Sarıoğlu’nu maaş krizi ve imar iddialarıyla ilgili konuşmaya davet etti.