Geçtiğimiz günlerde, yaşadığı sıkıntılar ile ilgili olarak suçlamalarla dolu sert açıklamalar yapan Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar’a ilk cevap Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan’dan geldi.

 

Konu ile ilgili sorularımızı cevaplayan Arslan,  Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar’ın uzun süreden beri sıkıntıları olduğunu, bu sıkıntıların bir bölümünün parti bünyesinden kaynaklandığını, bir bölümünün ise meclis üyeleri ile ilgili olabileceğini, bazı sıkıntıların ise Acar’a sıkıntı gibi gelmiş olabileceğini söyledi.

 

Sıkıntıların hepsini bildiğini söyleyen Arslan, bu konuların bazılarının çözüldüğünü, Ancak Ankara boyutunda gecikme yaşandığını ifade etti. Arslan, Acar’ın sıkıntılarına boş vermediklerini, konunun gecikme yaşansa da sulha kavuşacağını dile getirdi.

 

Kendisinin Acar’ın istifa ile ilgili bir şey söylediğine kendisinin tanık olmadığını belirten Arslan, İl Danışma toplantısında sadece sıkıntılarını dile getirdiğini, Belediye Başkanı Mehmet Acar’ın sıkıntılarına kendisinin istediği aciliyetle müdahale edememiş olabileceklerini ifade etti.

 

Mehmet Acar’ın bugün itibarıyla Ak Parti’nin belediye başkanı olduğunu belirten Arslan, kendisinin başkanlar içinde yaşça büyük olduğunu, kendisi hakkında siyasi bir tasarrufta bulunmanın etik olmayacağını belirtti.

 

Terra Projesi konusunda kendisinin konuşmasının doğru olmayacağını düşündüğünü belirten Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan, projenin bizzat Mehmet Keleş’in gayretleri ile ortaya çıktığını, kendi aralarındaki taksimatta, işin işleyişinde nelere mutabık olup olmadıklarını bilmediğini, bu konunun belediye başkanları arasında çözülmesi gerektiğini söyledi.

 

İmar konusunda baskı gördüğü konusunda Çilimli Belediye Başkanı Acar’ın şikayetlerini de değerlendiren Arslan, konunun mutlaka il veya ilçe teşkilatı ile ilgili olduğunun  düşünülmemesi gerektiğini, Meclis Üyeleri veya dışarıdan partili gibi görünenlerden de kaynaklanmış olabileceğini söyledi.  Arslan, Acar’ın baskılara boyun eğecek bir yapısı olmadığını da dile getirdi.

 

Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar’ın borcu olmayan belediye ödülünü Düzce’den kimsenin kutlamadığını söylemesi ile ilgili soruya cevap veren Arslan, kutlamayı makamında bir merasim şeklinde yapamasa da, başka bir yerde kendisini tebrik ettiğini söyledi. Arslan, Acar ile açıklamaların ardından bu sabah görüştüğünü de ifade etti.e

 

Arslan, Acar’a söz verilen Başbakan ile görüşmenin mutlaka ayarlanacağını, bu sorunların bir menfaat yarışı değil, hizmet yarışı nedeniyle ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.