Mehmet İbrahimoğlu'nun hazırlayıp sunduğu ve Öncü Ekranlarında Yayınlanan “Son Nokta” programına katılan Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan, Ak Parti teşkilatı içinde yaşanan sıkıntılara ilişkin sorulara cevap verdi. Arslan, gündeme ilişkin sorulara cevap verirken oldukça rahat olduğu dikkat çekerken, siyaset ile ilgili sorulara son derece diplomatik cevaplar verdiği gözden kaçmadı.

Kongre Takvimi Ekimde Başlıyor..

Arslan, ilçe kongreleri takviminin 11 Ekim tarihinde başlayacağını ve 30 Ekim tarihinde sona ereceğini ifade etti. Arslan hafta sonları cumartesi ve pazar günleri olmak üzere iki ilçe kongresinin gerçekleştirileceğini, bir ay içinde çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

İbrahimoğlu'nun Merkez ilçe Kongresi'nde yaşananlara ilişkin bir sorusunu cevaplayan Arslan Belediye başkanı, merkez ilçe başkanı ve rakip adayın Ak Partili olduğunu dile getirdikten sonra, Ak Parti'nin her türlü demokratik yarışı içinde yaşatabilen büyük bir parti olduğunu ifade etti. Başkan Keleş'in merkez ilçe ve İl Başkanlığının bazı uygulamaları konusunda bilgi vermek üzere Ankara'ya gittiğinin hatırlatılması konusu sorulunca da, Genel merkezden kendilerini arayan olmadığını, Başkan Keleş'in Ankara'daki gücünün Ak Parti Düzce Teşkilatının gücü olduğunu dile getirdi.

Acar'ı başbakan ile görüştürme işini Erbay üstlenmişti

Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar'ın İl teşkilatına yönelik eleştirilerine kızmadığını söyleyen Arslan, Acar'ın çalışkan ve deneyimli bir belediye başkanı olduğunu, zaman zaman sert çıkışlar yapabildiğini, kendisini bu özellikleri ile sevdiklerini söyledi. Acar'ın Terra Projesi ile ilgili şikayetlerinin, bu paranın doğruca belediyelere verilmesi durumunda kendi kişisel bağlantıları ile daha fazla iş yapabileceğini düşünmesinden kaynaklandığını söyledi.

Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan, Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar'ın Başbakan ile görüştürülmesi konusunda kendisinin bir sorumluluğu olmadığını, bu konuyu Milletvekili Celal Erbay'ın üstlendiğini belirtti.

Şahin'in açıklamalarında Parti disiplini ile çelişenler de var çelişmeyenler de..

Arslan'ın en zorlandığı soru, Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin'in sürekli eleştirel çıkışlar yapmasının parti disiplini ile çelişip çelişmediğine ilişkin soru oldu. Soruyu cevaplamadan önce birkaç saniye duraklayan Arslan “ Çelişenler de vardır, çelişmeyenler de” diyerek cevap veren Arslan, genel merkezin tüm basın organlarında çıkan haberleri incelediğini, konuyu da değerlendireceğini düşündüğünü söyledi.