24 Haziran seçimlerinden oy oranını yaklaşık üç puan düşürerek çıkan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçimlerin ardından başlayan olağanüstü kurultay tartışmasında yeterli imzanın bulunamadığının anlaşılması üzerine yerel seçim çalışmalarına odaklandı.

Partide Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un başkanlığındaki 'hazırlık grubu', yerel seçim bildirgesi üzerindeki çalışmalarında son aşamaya geldi. Adaylar için ciddi kriterler belirlendiği de ifade edildi.

Çalışmanın kısa süre içinde yapılacak belediye başkanları toplantısında son şeklini alacağı ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayının ardından kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi. CHP'nin bildirgesinde, 'güçlü yerel yönetim' vurgusuyla belediyelerin yetkilerinin artırılacağı bir modeli seçmene önereceği öğrenildi.

CHP'nin öncelikle mevcut belediyelere yönelik çalışmalarına ağırlık verdiği, az oy farkla kaybedilen ya da kazanılan belediyeler ile açık ara kaybedilen yönetimler için toplamda dört başlıkta çalışma yürütüldüğü belirtildi. Partinin sürpriz isimleri aday göstereceği de vurgulanıyor.


Haber: M. AYDIN