Yerel seçimlere az bir süre kala Düzceliler'in gözü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Düzce adayını açıklamak için yapacağı konuşmada. Pazar günü Başbakan'ın yaptığı açıklamada heyecanla Düzce adayının açıklanması beklenirken beklenen olmamış ve Erdoğan partinin Düzce adayını açıklamamıştı. Parti tarafından yapılan açıklamada adayın yarın ya da en geç cumartesi günü Başbakan tarafından açıklanacağı şeklinde.

Diğer taraftan mevcut Başkan Mehmet Keleş ile birlikte aday adayları Ali Ergün, Sadık Dik, Okan Eren Kuru ve İsmail Bayram'da aday olabilmek için hem Düzce'de hem de Ankara'da görüşmelerine ve nabız yoklamaya devam ediyor. Aday açıklamasının bu kadar bekletilmesi de Ak Parti'nin Düzce'den aday gösterme noktasında ayrıntılı araştırmalarda bulunduğunu ve gösterilecek aday için ciddi toplantılar yaptığı gösteriyor. İlçelerde de sessizlik hakim.

İlçe adaylarının bol olması da partinin Genel Merkezi'ni geniş çaplı araştırma yapmaya zorluyor. İl Başkanının açıklanmasıyla birlikte ilçe ve belde Belediye Başkanlarının da kesinleşmesi bekleniyor. Aday açıklanmasının tam olarak ne zaman yapılacağı bilinmezken yarın aday konusunda bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adayları açıklaması sırasında illerde yapılan faaliyetlerden bahsettiği de bilinirken Düzce adayının açıklanacağı sırada Başbakan'ın Düzce'deki hangi faaliyetleri anlatacağı da merakla beklenen konular arasında.