Türkiye Değişim Partisi (TDP) Düzce İl Başkanı Hayati Caklı, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanma sürecinin sona ermesinin ardından bir basın açıklaması yaparak uzun süredir ekonomik açıdan zor günler geçiren esnafın durumuna dikkat çekti.

“ESNAF SON NEFESİNİ VERİYOR”

Caklı, "17 günlük kapanma nihayet sona eriyor. Sevinmek mi lazım, üzülmek mi? Asıl üzüntü içerisinde olan esnaf ve sanatkârların durumuna acil çare bulmak gerekiyor. Ülkemizde bulunan milyonlarca esnaf ve çalışanlarının içinde bulunduğu durum gerçekten vahim. Binlercesi kapanma noktasına geldi. Artık tarifi olmayan bir yolda esnaf son nefesini vermektedir. Bu uygulamanın devamında mutlaka esnaf ve sanatkârların haklarını korunması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“İNTERNETTEN SATIŞ SERBEST, ESNAF KAPALI”

Esnaf bu durumdayken internet üzerinden yapılan satışlarda çifte standart olduğunu belirten Caklı, “Esnafların kapalı olmasından fırsat, internet üzerinden online verilen siparişler doğru dürüst kayıt altında değildir. Burada en büyük haksızlık kapatılan esnaflarımıza olmuştur. Çok zor durumda, son nefesini vermekte olan esnaf kardeşlerimize çare olmak gerekmektedir” cümlelerine yer verdi.

“HÜKÜMET ACİL EYLEM PLANI UYGULAMALI”

Esnafın içinde bulunduğu zor duruma karşı acil şekilde harekete geçilmesi gerektiğini belirten Caklı, “Hükümetin acil eylem planı uygulayarak, kapalı olan esnafımızın her birine bir yıl ödemesiz en az 50 bin TL faizsiz kredi verilmesi gerekmektedir. 17 Mayıs Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nda alınacak kararlarda mutlaka esnafımıza can suyu olacak kararların alınmasını başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar kurulu üyelerinden bekliyoruz" sözleriyle iktidara seslendi.

HABER: Mehmet GÜNESEN