Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, eşi Onur Özlü ile birlikte basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Referandum çalışmaları kapsamında Düzce'ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin de katılımıyla Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesislerinde gerçekleşen basın buluşmasında ayrıca Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Vali Zülkif Dağlı Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Özdemir, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve ana kademe başkanları ile parti yöneticileri de hazır bulundu.
Kahvaltının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, milletvekilleri, belediye başkanı ve il başkanı ile kameraların karşısına geçen Bakan Özlü, 16 Nisan'da sandık başına gidilecek anayasa değişikliği halkoylaması ve Düzce gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Referandum sürecinde olan Türkiye'nin önemli bir dönüşümün eşiğinde olduğunu belirten Bakan Özlü, şöyle devam etti: "16 Nisan'da yapılacak olan referandumda Türkiye'nin dönüşümünü yaşayacağız. Bu bir yenilenme. Yenilenme olmadan büyüme olmaz gelişme olmaz. Türkiye 2002'den sonra bir sıçrama yaptı. Düşük gelir seviyesindeyken orta seviyeye geldi. Darbe girişiminin etkilerinden birisi üçüncü çeyrekte büyümesi beklenirken düştük. Bu büyüme oranı da Avrupa Birliği ortalamasının üzerinde. AB ülkeleri 1.6 iken biz 1.5 civarında bir büyüme yaşadık."

"Düzce'de hep doğru kararlar gördük şimdi de..."
Türkiye'nin bütün illerinde 18 maddelik yeni anayasaya karşı olumlu bir süreç yaşandığını kaydeden Bakan Özlü, şu ifadeleri kullandı: "Düzce'den de güzel dönüşler alıyoruz. Düzce'de hep doğru kararlar gördük şimdi de doğru bir karar vereceğini düşünüyoruz. Bu 18 maddenin en büyük etkisi Türkiye'nin sıçrama yapacak bir ortam hazırlamasıdır. Türkiye'nin yeni bir hamle yapması için yasal, yapısal bir dönüşüme ihtiyacı var. Bu bakımdan buna innovasyon demek istiyorum. Ana omurgaya dokunmadan yapısal bir dönüşüm gerçekleştirecek. Türkiye'de işlerin ne kadar hızlı yürüdüğünü ve hızlı kararlar alındığını hep birlikte göreceğiz. 15 günlük süre içinde kafa karıştırıcı söylemlere açıklık getireceğiz. Kapı kapı gezip anlatacağız."

"KOSGEB kredilerine yönelik iddialar gerçeği yansıtmıyor"
KOSGEB kredileri konusunda CHP'den gelen eleştiriler ve Düzce'de en yüksek kredilerin kimlere verildiği yönünde sunulan soru önergesine de değinen Bakan Faruk Özlü, "KOSGEB konusunda birkaç şikayetler oldu. Kredilerle 3 milyar civarında sıcak parayı piyasaya soktuk. İlk krediyi 10 Mart'ta verdik. 100 binden fazla işlemi bitmiş paraları hazır bekleyen KOBİ'lerimiz var, onlara da paralarını vereceğiz. Söylenen iddialar gerçeği yansıtmıyor. Yalan noktasında söylenen söylemler var, milletimizin kafasını karıştırmak isteyenler var. Onların hepsini anlatacağız. İş yapmak için yetki istiyoruz iş yapmak istemeyen yetki istemez. Muhalefetin yetki istemek gibi bir niyeti yok. İş yapmak isteyen yetki ister." dedi.

Referandum için konuştu: Düzce'de sıkıntımız yok çok şükür  
Konuşmasının ardından Bakan Özlü, sözü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'ye bıraktı. Dişli, "Biz iktidara geldiğimiz zaman iki denge önemliydi biri özgürlük, güvenlik dengesi... Bunun için de çok hızlı reform paketleri yaptık. Diğer denge de demokrasi dengesi. Bunların hepsi dengeli gitmek zorunda yoksa olmaz. Yeni sistemle daha hızlı karar alma ve uygulama sağlayacağız. Bununla beraber daha hızlı kalkınıp daha hızlı büyüyeceğiz. Güçlü bir evet oyu almamız lazım. Bu bölgelerde yani birbirine benzer illerimiz olan Sakarya ve Düzce'de sıkıntımız yok çok şükür."
Konuşmaların ardından basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı. Düzce'de sanayicilerin önemli ihtiyacı olan kalifiye elemanın yetiştirilmesi noktasında şehre kazandırılması planlanan Teknik Kolej ile ilgili son duruma yönelik soruya Bakan Özlü şöyle yanıt verdi: "Biz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'yız. Gittiğim illerde sanayicilerle olan her toplantıda nitelikli eleman talebi geliyor. Bir daire başkanlığı kurduk bununla ilgili. YÖK başkanımızı davet ettik, onunla bir toplantı yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Türkiye'de 300 OSB var. Her bir OSB'de bir teknik kolej kurulmasını hedefliyoruz. Bu kolejlerde bir yıl boyunca İngilizce öğreniyorlar. Çok modern laboratuvarları var, pratik yapıyorlar. Bunlar modern, prestijli okullar. Bunu artık şart koşacağız. OSB kuran bir de teknik kolej kuracak.

3 ilçedeki OSB'lere teknik kolej kurulacak
MEB'in bu tip okullara destek verdiğini hatırlatan Bakan Özlü, "Öğrenci başına 6500 TL destek verecek. Biz de bakanlık olarak OSB kuruluşunda yüzde yüze kadar destek veriyoruz. Teknik kolej kuracak OSB'lere bina ve laboratuvar yapımı için 15 yıla kadar ilk üç yılı geri ödemesiz yüzde bir faizle kredi vereceğiz. Çok gelişmiş OSB'lere belki birden fazla teknik kolej kurulma zorunluluğu getireceğiz. Düzce'ye de yapılacak. Okul yapmak isteyen bir iş adamıyla görüşmelerimiz sürüyor. Teknik kolej olması talebinde bulunacağız. Akçakoca OSB'nin de Çilimli'nin OSB'nin de Gümüşova'nın OSB'nin de teknik koleji olacak." şeklinde konuştu.