Aday listeleri 21 Mayıs'ta teslim edilecek
Türkiye, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gidecek. Ülkenin geleceği adına önem taşıyan seçimler için geri sayım sürerken, partilerde aday belirleme çalışmaları artık son dönemece girdi. Genel merkezlerde tek tek mülakata alınan aday adayları arasından kimin ipi göğüsleyeceği ise hafta içerisinde kesinlik kazanacak. Seçime katılacak tüm partilerin aday listelerini 21 Mayıs'ta saat 17.00'a kadar Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na teslim etmesi gerekiyor. Partiler, seçime katılacakları her ile ait aday listelerini ayrı ayrı bildirecek. Bu tarihten sonra ise milletvekili adaylarının seçilme yeterliliğine ilişkin inceleme ve itiraz süreci başlayacak.

AK Parti'de liste hazır!
Düzce'de mevcut milletvekillerinden eski vekillere, partinin çeşitli kademelerinde görev yapan isimlerden iş insanlarına kadar 51 aday adayının milletvelliğine talip olduğu AK Parti'de süreç kademeli işliyor. Önce teşkilat temayülünden geçen aday adayları ardından genel merkezde komisyon karşısına çıktı. 2 gün süren mülakatlarda milletvekili aday adayları arasından eleme yapan alt komisyon hazırladığı listeyi üst komisyona sundu. Üst komisyon ise 9 kişilik bir liste hazırladı. Mevcut 3 Düzce milletvekili ile birlikte toplam 12 aday adayının yazılı olduğu liste son kararı verecek olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Yapacağı yüz yüze görüşme sonrası Erdoğan'ın işaret edeceği 3 isim aday olarak açıklanacak.

Bu hafta adaylar belli olacak
Düzce'de 4 aday adayının olduğu CHP, 5 taliplinin bulunduğu MHP ve 7 başvuru yapılan İYİ Parti'de ortak nokta ise 3 partinin il başkanının da adaylık için görevlerinden istifa etmesi oldu. Daha önce vekillik yarışında rakip olan CHP'den Zafer Teber ile MHP'den Ömer Küçük de bu seçimlerde 'Yarışta yine varım!' diyerek aday adaylığı başvurusunda bulundu. Şu günlerde parti genel merkezlerinin 3 adayı belirlemek için hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü CHP, MHP ve İYİ Parti'de aday açıklamalarının bu hafta içerisinde yapılması bekleniyor. Yine en çok başvurunun olduğu ve mevcut vekillerin tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceğinin merakla beklendiği AK Parti'nin de 21 Mayıs'a kadar adaylarını kamuoyuna duyuracak.

Haber: C.ÜSTÜNER