Dün akşam itibariyle milletvekili aday adaylığı süreci sona eren ve toplamda 51 kişinin Düzce’ye hizmet için milletvekili aday adayı olduğu AK Parti’de İl Başkanı Hikmet Keskin, bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmaları anlatmak için parti binasında basın toplantısı düzenledi.

“43 il başkanlığı, 8 genel merkez”
Başvuruda bulunan milletvekili aday adaylarıyla ilgili bilgiler veren Keskin, “Allah seçimlere hayırlı, huzurlu, belasız bir şekilde girmeyi hepimize nasip etsin. AK Parti olarak toplam 51 milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu aldık. Bunlardan 43 tanesi il başkanlığımıza, 8 tanesi ise genel merkeze başvurarak aday adayı oldular. Başvuru yapan herkese adaylık konusunda başarılar diliyorum. Başvuru yapanlardan 10’u bayan, 3’ü genç, 2’si de engelli olmak üzere toplam sayımız 51 oldu. Cumartesi günü saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında temayül yoklaması yapılacak. Yoklamadan sonra kamu araştırması ve genel değerlendirmeler olacak” şeklinde konuştu.

“Seyyar sandık için başvurular 2 – 12 Mayıs”
Bu yıl gündeme gelen ve vatandaşların hasta yatağında oy kullanabilmesi için başlatılan seyyar sandık uygulamasına da değinen Keskin , “Bu yıl seçimlerde seyyar sandık uygulaması da yapılacak. Bu uygulama kapsamında başvurular muhtarlıklara 2-12 Mayıs tarihleri arasında yapılabilecek. Buradaki amacımız hasta yataığında olup da oy kullanmak isteyen vatandaşlarımıza oy hizmeti sunabilmektir. Bu arada ülke genelinde bakanlarımız da milletvekilliği için aday adayı olmuşlardır. Bu tamamen genel merkezin iradesinde olan bir uygulamadır. Bunu da belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Haber: M.AYDIN