Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimine göre, siyasi parti ilçe ile il başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ayrı ayrı düzenleyerek, CD ve kağıt ortamında Salı günü en geç saat 17.00'da kadar il ve ilçe seçim kurullarına teslim edecekler. Seçimlere bağımsız olarak katılacak adayların, adaylık için başvuruları da Salı günü saat 17.00'da sona eriyor.

Siyasi partiler, aday listelerindeki eksiklikleri 19 Şubat Perşembe gününe kadar tamamlayacaklar. 20 Şubat Cuma günü de saat 08.00'den itibaren bağımsız adaylar dahil geçici aday listeleri ilçe seçim kurulları, büyükşehir belediye başkan adaylarının ise il seçim kurulları tarafından mahallinde ilan edilecek.

Geçici olarak ilan edilen aday listelerine karşı ilgili ilçe seçim kuruluna, büyükşehir belediye başkan adaylığı için ilgili il seçim kuruluna yapılacak itirazlar 21 Şubat Cumartesi günü sona erecek. Bu itirazlar 23 Şubat Pazartesi karara bağlanacak.

Aday listelerinde meydana gelen eksikliklerin siyasi partilerce tamamlanarak ilgili seçim kurullarına bildirilmesinin süresi de 28 Şubat Cumartesi günü sona erecek.

1 Mart Pazar günü de bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri ilçe seçim kurullarınca, büyükşehir belediye başkanlığı için il seçim kurullarınca ilan edilecek. Böylece seçime katılacak tüm adaylar kesinleşmiş olacak.