CHP'de, Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler için aday adaylığı süreci devam ediyor. İktidar anketlerle sık sık durumunu yoklarken muhalefetin oy potansiyeli yüksek aday bulmada sıkıntı yaşadığı kulislerde konuşuluyor. Peki CHP teşkilatında aday sıkıntısı yaşanıyor mu?Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, 5 ilde başkan adayını belirlediklerini merkez belediye başkanı için aceleci davranmak istemediklerini dile getirdi.

Aday sıkıntısı yaşamadıklarının altını çizen Karslıoğlu, "Aday sıkıntısı diye bir şey yok. Yönetimlerde olanların aday olması için süre 1 Eylül'e kadar uzatıldı. Biz gelen adayları kamuoyunda değerlendireceğiz. "Adayımız bu" dediğimizde başka adayların başvurusu söz konusu olmaz. Daha 7 buçuk ay var. O zamana kadar gelen bütün müracaatları değerlendiriyoruz. Düzce halkının kendine yakın görüdüğü bir adayı açıklayacağız."dedi.

Teşkilat olarak kamuyoyu yoklamasına henüz başlamadıklarını ifade eden Karslıoğlu,anket çalışmasının genel merkez tarafından yapılacağını söyledi.

5 yerde adayımız belli

Karslıoğlu, "Anket çalışmasını adaylarımız ortaya çıktığında genel merkez yaptıracak. Şuan Bize müracaat eden de var, bizim teklif ettiklerimiz de var. Kiminle daha fazla oy alabileceksek vatandaşlarımız kime yakın görüyorsa onu seçeceğiz. 5 yerde adayımız belli."diye konuştu.

Karslıoğlu, Yığılca'da eylül ilk haftası düzenlenecek olan Arı festivali ve Akçakoca terminalinin resmi açılışını yapmak üzere Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlunu davet ettiklerini de sözlerine ekledi.

 

Haber; S. KAŞKIR