24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından partiler, normal şartlarda 2019 yılının Mart Ayında yapılması öngörülen yerel seçimlere odaklandı. Yerel seçim hazırlıklara start verilmesinin ardından da il ve ilçe belediye başkanlığı koltuğuna talip olan isimler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Bu süreçte mevcut başkanlar arasında aday olmak isteyenler projeden çok başta altyapı olmak üzere eksik görülen sorunları giderme telaşına düşerken, ilçelerde “Dev projeler” olarak lanse edilen ve ilçeyi şaha kaldıracağı belirtilen projeler hazırlanıyor.

Adaylığını açıklayan ilk isim MHP’den
Düzce’de Beyköy Belde Belediyesi için aday adaylığını açıklayan ilk isim Beyköy Belediyesi MHP’li Meclis üyesi Orhan Arslan oldu. Arslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak ve MHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Karaca’nın katıldığı basın toplantısında parti binasında yaptığı açıklama ile adaylığını duyurdu.



“Beyköy’ümüzün ilçe olmasına yönelik hazırlıkların altyapısını bitirdim”
Arslan parti binasında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“2014 yılından bu yana Beyköy’de meclis üyeliği görevini yürütüyorum. Beyköy’ümüzün sorunlarını çok iyi biliyorum. Tespitlerini yaptık, dersimize çalıştık. 20’nin üzerinde proje yaptım altyapılarını hazırladım. Beyköy’ümüzün ilçe olmasına yönelik hazırlıkların altyapısını bitirdim. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya göndereceğiz. Beyköy’de öncelikli olarak 2 sorunumuz var. Biri ilçe olması yönündeki sorun. Bunun önünde de iki sorun var biri mesafe diğeri de nüfusu. Biz bununla ilgili çalışmalarımızı tamamladık.

“Şu an ilçe olması yönünde bir altyapısı yok”
Belediye başkanımızın aslında birçok problemi var. Bunlardan biri de biz Beyköy’ün ilçe olması yönünde herhangi bir altyapı çalışmasının bulunmamasıdır. Burası 6 milyon liraya mal olmuştur. Ben bu projeye imza atmadım çünkü alt ve üstyapı ilçe olmaya hiçbir şekilde müsait değildir. Yapılan 6 milyonluk masraf da boşa gitmiştir. Altyapısı olmayan bir yer ilçe olamaz.”

Haber: Ö.YILMAZ