Yerel seçimlere 3.5 ay gibi bir süre kalan Düzce'deki siyasi partiler seçim çalışmalarında diğer illere göre geride kaldı. Türkiye'deki bir çok ilin merkez belediye başkan adayları açıklandığı halde Düzce'de AK Parti ve muhalefet partilerinin kesin adayları hala açıklanmadı. AK Parti'den Düzce Belediye Başkanlığı'na 5 ismin aday adayı olduğu bilinirken, AK Parti Genel Merkezi tarafından temayül yoklamaları ve halk oylamaları ile aday belirleme çalışmaları devam ediyor. AK Parti'den Düzce Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan mevcut Başkan Mehmet Keleş, Ali Ergün, İsmail Bayram, Okan Eren Kuru ve Sadık Dik arasından kimin aday gösterileceğine henüz karar verilemedi.

Muhalefet cephesinde ise Düzce Belediye Başkan adayı konusunda ses çıkmıyor. İlçe ve beldeler için adaylarını tek tek açıklayan CHP ve MHP Merkez için hala aday gösteremedi. CHP'den Avukat Ahmet Kurtuluş'un aday gösterileceği gündeme gelmiş, MHP'den ise öne çıkan isim Ömer Küçük olmuştu. Ancak iki partiden de kesin aday açıklaması yapılmadı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu karar doğrultusunda partilerin adaylarını 15 Ocak'a kadar YSK'ya bildirmesi gerekiyor. 15 Ocak'a sayılı günler kala AK Parti'nin Düzce Belediye Başkan adayına karar verememesi ve muhalefet partilerinin ise hala aday gösterememesi Düzce'de bir çok ile göre seçim çalışmalarının yavaş ilerlediğini gözler önüne serdi.