Seçimlere bir hafta kala siyasi parti Düzce Belediye Başkan adayları seçim gezilerine bir gece ara verdi ve Mehmet İbrahimoğlu'nun hazırlayıp sunduğu “Platform” programında boy gösterdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Düzce Belediye Başkan adayı İsmail Bayram, Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Belediye Başkan adayı Evren Kuşçuoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Belediye Başkan adayı Ömer Küçük, Saadet Partisi Düzce Belediye Başkan adayı Selahattin Aydın, Demokratik Sol Parti Düzce Belediye Başkan adayı Kenan Fırat, Büyük Birlik Partisi Düzce Belediye Başkan adayı İsmail Bayrak, Demokrat Parti Düzce Belediye Başkan adayı Alper Tüfekçi ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi Düzce Belediye Başkan adayı Ender Turan ve beraberlerindeki Belediye Meclis üyesi adayları aynı programda biraraya geldiler.

Adayların birçoğu mevcut Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i, yaptığı çalışmalardan dolayı eleştirirken Düzce'nin çözülmesi gereken birçok sorunu olduğunu da dile getirdi. Adaylar ayrıca AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı İsmail Bayram'a da Keleş'in yaptığı çalışmaları sorarken Bayram, diğer adaylara “Buraya projelerimizi anlatmaya geldik. Benden önce Başkan Keleş'in yaptığı çalışmaların benden sorulmasını doğru bulmuyorum. Önemli olan burada tartışmaya girmek değil projelerden bahsetmektir.” şeklinde cevap verdi.

Adaylar ayrıca Başkan olmaları halinde yapmayı düşündüğü projelerden bahsederken projeler içinde tranvay hattı, mahallelerdeki altyapı çalışmaları, sosyal alanlar, Yenikent'te yapılması düşünülen pazaryeri, park ve bahçeler, yol sorunu, bağlantı yolu, spor alanları, otopark sorunu projeleri ön plana çıktı. Programda ufak tefek tartışmalarda yaşandı.

Programın sonunda siyasi parti Düzce Belediye Başkan adayları biraraya gelerek görüntü vermeyi de unutmadı. Adaylar içinde kimin yarışı kazanacağı ise 29 Mart yerel seçimleri sonucunda belli olacak.