SON TARİH 1 KASIM 2013

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, bir basın toplantısı düzenleyerek yerel seçim süreci ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaşıkoğlu, “AK Partinin tüm aday aday müracaatlarının sonuçlandırılmasındaki usul seçim sistemi uyarında merkez yoklaması sistemiyle belirlenecektir. Dolayısıyla gerek belediye başkanlığı, meclis üyeliği, il genel meclis üyelik adaylıkları bunların hepsinin belirlenme şekli merkez yoklaması şeklinde olacaktır. Aday adaylığı başvuruları 1 Ekim mesai saati itibariyle başlayacak, hafta sonları da dahil olmak üzere 1 Kasım 2013 tarihine kadar da devam edecek. Adaylık başvuruları hafta sonu da kabul edilecektir ve parti teşkilatları hafta sonları da açık tutulacaktır. Başvuru yeriyle ilgili olarak il belediye başkanlıklarının müracaatları yazılı olarak genel merkez ve ya genel merkeze iletilmek üzere il başkanlıklarına yapılacaktır. Yine ilçe ve belde başkanlıklarına ilişkin müracaatlar ise bizzat yazılı olarak il başkanlığımıza ve ya il başkanlığına teslim edilmek üzere ilçe başkanlıklarımıza yapılacaktır. Belediye ve il genel meclis adaylıklarıyla bizzat yazılı olarak ilçe başkanlıklarımıza yapılabilecektir. Başvuru şekliyle ilgili olarak, başvuru formaları aday başvuru formu olarak hazırlanmış formlar doldurulmak suretiyle yetkili makamlara yapılacak. Gelen evrak defterine başvuru formu kayıt edilecek. Başvuru Aidatı başvuru formuna eklenmiş olacaktır. Adaylık için istifası zorunlu olan teşkilat başkanları ile ilgili istifa dilekçeleri evrak defterine kaydedilip tarih ve sıra numarası yazılacak, istifa dilekçelerinin bir fotokopisi de başvuru formuna eklenecektir.” dedi.

İL BELEDİYESİ 3 BİN LİRA

Aday adayı başvurularında AK Parti'ye üye olma zorunluluğu olmadığını vurgulayan Kaşıkoğlu, aday adayı ücretlerini de açıkladı. Kaşıkoğlu, “İl belediye başkan adayları adaylık miktarı 3 bin lira olarak belirlendi ve il başkanlığının hesabına yatırılacak. İlçe belediye başkanlığından müracaatlar 750 lira, belde başkanlığı ilçe başkanlığına yatırılmak suretiyle 400 TL, il belediye ilçe belediye, belde belediye il genel meclisi üyesi müracaatları için ise 250 lira, ilçe başkanlıkları hesabına yatırılacaktır. Belirlenen bedeller kadınlarda ½ , engellilerde ise bu ücret ¼ oranında uygulanacaktır. Müracaatlar sırasında aday adaylarına, aday adayı olamayacakları takdirde yatırdıkları paraları geri almayacaklarına dair taahhütnamede imzalatılacaktır.” diye konuştu.

“HALKIMIZ MHP’YE İTİBAR ETMEMİŞTİR”

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, geçtiğimiz günlerde seçim çalışmaları kapsamında Düzce'ye gelen MHP’li heyetin 2 günde sorunlara nasıl vakıf olduklarını sorguladı. Kaşıkoğlu, “Heyetin ziyareti sonrası yaptıkları açıklamalarda 2 günde maşallah Düzce’nin sorunlarına vakıf olduklarını sivil toplum örgütleriyle görüştüklerini, halkın tamamıyla bir araya geldiklerini ifade ettiler ama bizim gördüğümüz kadarıyla son derece katılımın küçük olduğu, halkımızın itibar etmediği, sivil toplum örgütleri kapsamında ada 3-5 kişinin ötesinde kimseyle görüşemedikleri ortamda nasıl olup da Düzce’nin tüm sorunlarına vakıf olduklarını sanırım kamuoyunun takdirine bırakmak gerekir.” dedi.

DANIŞMAZ'A PREFABRİK YANITI

Kaşıkoğlu, prefabrik okul sorununun aşılamadığını savunan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz’a ise, “Yine yapmış oldukları bir açıklamada merkezdeki okulların yüzde 50'sinin prefabrik olduğunu ifade eden bir anlayışın Düzce’nin sorunlarına ne kadar vakıf olduğu da ayrı bir tartışma konusudur.
Düzce’de yaklaşık 250 binada 349 tane okul faaliyet gösterirken toplam il genelinde prefabrik okul sayımız tamamı 18 dir.” diyerek cevap verdi.

PREFABRİK OKULLARIN SON DURUMU

Prefabrik okulların son durumu hakkında da bilgi veren Kaşıkoğlu, şunları kaydetti: “2013 yatırım bütçesi içerisinde 2 tane güçlendirme, 1 tane spor salonu, 1 tane RAM, 6 tane anaokulu, 20 tane ilk ve ortaokul, 7 tane lise olmak üzere toplam 37 projemiz ile 460 tane dersliği inşallah yatırım programında olduğu görülmektedir. Düzce’de toplam prefabriklerimiz 18 adettir. Prefabriklerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşaatı biten 3, inşaatı devam eden 12, ihalesi yapılan 6, ihale safhasında 5, çözüm bekleyen 11 toplam 37 dolayısıyla Dedikleri gibi aslında bizim bütün okullarımızın tamamı prefabrik değil. Bir çok anlamda bu sorunlar aşıldı. 129 milyon Türk lirası eğitim için ayrılmıştır.“
Kültür Merkezi hakkında da bilgi veren Kaşıkoğlu, “Bu yılın 2013 yatırım programına alınacak. Sinema ve arşiv müze inşaatı için ayrılan pay Düzce Kültür Merkezi için tahsisi yapıldı. 2014’de de gerekli ödenek aktarımıyla birlikte yerel seçim öncesi kurdelesi mümkün olursa kesmek istiyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde Kültür Merkezi’de Düzcelilerin hizmetine sokulmuş olacak.

ÇAVUŞLAR VE ÇAMKÖY’DEN HABER VAR

Kaşıkoğlu, Çamköy ve Çavuşlar TOKİ konutlarının inşaatlarının bitmesine rağmen hala hak sahiplerine teslim edilmemesi konusunda da bir kez daha açıklamada bulundu. Kaşıkoğlu, “Çavuşlar TOKİ tamamlandı. Şu anda belediye ruhsat ve iskan çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 20-25 gün içerisinde hak sahiplerine tapu teslimleri yapılacak. Çamköy’de 240 konutun kurası çekildi orada SEDAŞ'tan kaynaklanan ve TOKİ ile SYDV arasında görüşmelerde sona gelindi. Bir - bir buçuk ay içerisinde burada da yer teslimleri yapılacak.” diye konuştu. 



Haber: G. KARDUZ