MHP İl binası toplantı salonunda yapılan açıklamada Baro Başkanı Ali Dilber, Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve eski MHP İl Başkanı Mehmet Bakan, MHP Merkez İlçe Başkanı Taner Çakır ve Düzce'nin tanınmış simaları katıldı.

MHP İl Başkanlığı için adaylığını resmen açıklayan Abdullah Danışmaz, yaptığı açıklamada 2003-2009 yılları arasında MHP Merkez İlçe Başkanlığı görevi yaptığını ve görevde bulunduğu süre içerisinde halkın MHP'ye karşı olan ön yargıları yıkmak için çalıştıklarını ifade etti. Mücadelelerinin MHP'nin ilkelerini en ileriye taşımak olduğunu söyleyen Danışmaz, Merkez İlçe Başkanlığı görevini parti içinde yeni bir heyecan oluşması için bıraktığını ve parti içinden gelen talepler doğrultusunda İl Başkanı olmak için adaylığını resmen açıkladığını vurguladı.

Kendini bu göreve layık gören herkese teşekkür eden Danışmaz, İl Başkanı olması halinde hiçbir şahsi hesa içine girmeyeceğini ve tüm parti mensuplarını bir çatı altında toplamak için çabalayacaklarını belirtti. Danışmaz, kendisi hakkındaki Milletvekili adayı olacak söylentilerine de "Bilinmasini isterim ki böyle bir niyetimde düşüncem de yoktur." diyerek son noktayı koydu. Danışmaz, Düzce'de MHP'nin 3 yıllık kaderine etki edecek olan Kongrenin herkese hayırlı olmasını diledi.