Düzce Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantıları tamamlandı. Ayın son toplantısında, 22 gündem maddesi görüşüldü. Düzce Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanvekili Hüdaver Gösterişli’nin başkanlığında toplanan mecliste komisyonlardan gelen 22 gündem maddesi görüşüldü.

Bilindiği gibi bir önceki toplantıda, kent mobilyaları ve reklamcılığı ile 300 adet akıllı bisiklet ve 4 adet mobil büfe ihalelerinin yapılması için encümene yetki verilmişti.

İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın belediyelerin yaptığı scooter ihaleleri iptal etmesinin üzerine yeniden ihale yapılmasına karar verilen bisiklet ve mobil büfeler için yeni ihale tarihinin 1 hafta içerisinde belirleneceği öğrenildi.

ARAMA KURTARMA EKİBİNE ÜCRETSİZ ULAŞIM

Öte yandan belediye meclisinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çalışanlara ve kuruma bağlı arama kurtarma ekibi personellerine 31 Aralık 2023 tarihine kadar toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanması oy birliği ile meclisten geçti.

Ayrıca meclis, Bilim Merkezi’nin inşaatı için Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye 3 milyon TL hibe ve 10 milyon TL kredi kullanımı için yetki verdi.