MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, kendisini kaynak göstererek AK Partili bir İl Genel Meclis üyesi hakkında ortaya atılan iddiaların arkasında durduğunu söyledi.
Kendisini iddiaları ispat etmeye davet eden aksi takdirde namert ilan edeceklerini söyleyen AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nu dikkate almadıklarını belirten Danışmaz, il başkanını öncelikle kendisi hakkındaki şaibeleri temizlemeye çağırdı.


ÖNCELİKLE ÜZERİNDEKİ ŞAİBELERİ TEMİZLEMELİ


Danışmaz, “Öncelikle AK Parti il başkanının söylediği lafın ne kadar yersiz ve manasız olduğuna bakmak lazım. Söylenenlerin ne kadar doğru olduğunu bilmesine rağmen ispat edilemeyeceğini düşünerek bu şekilde konuşması onun inandırıcılığın ne kadar doğru olduğunu gösterir. Söylediklerimizin arkasındayız. Biz isim vermemiştik ama sağlam kaynaklardan aldığımız duyumlar kendi partili arkadaşlarımızla paylaşmıştık. İl genel meclisi üyesi muhtara rüşvet teklifinde bulunmuş, muhtarımız da savcılığı şikayette bulunmuş, savcılık telefon dinlemesine almış, yakalandığı için de içeri alınmış. AK Parti il başkanı da milletvekili ile il genel meclis üyesini sabah nezaretten almış. Seçim dönemi olduğu için şuanda örtbas edilmeye çalışıldıklarını deklare etmişler.” dedi.


ÖRTBAS EDİLİYOR


Danışmaz yerel seçim döneminin yaklaşması nedeniyle olayın örtbas edilmeye çalışıldığını iddia etti.
Danışmaz, Son aldığımız bilgi bu olayı Sakarya Emniyetine intikal ettirmeyi alışıldığı. Biz takip ediyoruz. Şaibe işine bulaşmış bir il başkanının bu şekilde temizlemeye çalışması ve ispat etmeye çalışmasına anlam veremiyoruz. Önce kendi şaibelerini ispat etmeye davet ediyor ve sözlerine itibar etmiyoruz. Biz doğru bildiğimizi kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Öncelikle üzerindeki şaibeleri temizlemeli.”diye konuştu.


TALEP PATLAMASI YAŞIYORUZ


Yerel seçim çalışmalarını hakkında da Danışmaz, şu bilgileri verdi:
“Aday adaylarımızı tanıtmaya önümüzdeki günlerde başlayacağız. Belediye meclis ve il genel meclisi üyeliği ile ilgili yoğun bir talep var. İktidar partisinin taleplerinin çok düşük olduğunu Milliyetçi Hareket Partisi’ne daha çok ilgi olduğunu görmek bizi daha çok mutlu ediyor. Düzce’yi yönetmek adına MHP’nin ne kadar doğru bir yol çizdiği gören halktan bir talep patlaması yaşadığını söyleyebilirim.” Dedi.

Danışmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önümüzdeki aylarda Düzce’ye yapacağı ziyaretin henüz netleşmediğini ifade etti.

Danışmaz, “Genel merkezimiz çok yoğun bir tempoda çalışıyor. Genel başkanımızla görüştüğümüzde binin üzerinde partiliye rozet takmaya davet ettik. Programının çok yoğun olduğunu söyledi. Ondan programı bekliyoruz. Onunla beraber, ilçeyi ve merkezi yönetecek başkan adaylarımızı da tanıtabiliriz.” dedi.

 

Haber; S.KAŞKIR